שלום,
אני מבקשת עזרה וייעוץ בנושא- אני מורשת חתימה בחשבון של אחי שגר בחו"ל לצערי הרב טיפלתי הרכישה וירושה עבורו ונתתי שיקים לאנשים שונים בחתמתי לפני כ-3-4 שנים ביקש ממני לתת שיק פתוח לאדם בשם דוד בן שטרית שלידיעתי עשה איתו עסקים כשיק ביטחון. לפני כשנה הפקיד דוד את השיק ומילא סכום של 1051,210 ש"ח השיק כמובן חזר, מאחר ואחי פשט את הרגל בחו"ל ואני ניתקתי את קשריי עימו לפני כשלושה שבועות קיבלתי מכתב התראה מעו"ד המייצג את דוד לתביעה על הסכום.
לצערי אחי נעלם ואין לי אפשרות לייצור איתו קשר, התייעצתי בנידון בשירות ייעוץ לאזרח ונאמר לי שעליי לקחת עו"ד. המצב הכלכלי שלי נופל בין הכיסאות מאחר והכנסותיי עולות על המנדרש על מנת לקבל ייעוץ משפטי חינם ואין לי אפשרות לשלם לעו"ד. מה עושים? איך אני יכולה להתמודד עם מצב כזה?
תודה ברוריה
ברוריה שלום
אם הבנתי נכון, הוא מילא סכום של מעל מיליון ש"ח. לטעמי, במקרה כזה, יש לך טענות הגנה טובות כגון שימוש לרעה במחאה, העובדה שאינך בעלת החשבון ועוד.
יחד עם זאת, קשה מאוד אם לא בלתי אפשרי, לנהל הליכי התננגדות להמחאה, ובעיקר בסכום כזה, באופן עצמאי.
לפיכך, אציע שבשלב ראשון תפני לתוכנית שכר מצווה של לשכת עוה"ד, או ללשכה לסיוע משפטי במשרד המשפטים.
אפשרות נוספות היא לנסות בכל זאת לפנות לעו"ד פרטי.
חשוב מאוד שאם ההמחאה תוגש להוצלפ, תוגש על ידך התנגדות בזמן הנדרש.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה לעו"ד אסף מירוז על המענה המהיר והמקצועי.
ברוריה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר