שלום! אני רוצה לפתוח אתר חדש, אתר משחקים ברשת, ויש לי שאלה. (בנושא זכויות היוצרים באינטרנט)
אני רוצה לבנות אתר משחקים, והשאלה שלי היא מה אני רשאי להעתיק.
למשל האתר נט-גיימס - יש בו משחקים ברשת.
את המשחק עצמו, אני יודע שאני יכול להעתיק, מכיוון שהם לקחו אותו מאתר שייצר את המשחק, והוא מסכים להעתיק.
אך מה לגבי שם המשחק, תיאור המשחק, ו"איך משחקים"? האם מותר לי להעתיק?
אני מדבר על מקרה שהאתר "נט-גיימס" כתב את מה שהזכרתי (הם בעצמם תרגמו את זה מאנגלית, לא תרגום מכונה).
תודה רבה.
(אנא התייחסו לכל מה שהזכרתי, שאם אי אפשר נגיד להעתיק את התקציר, אז אולי את שם המשחק)
שלום אריאל,
תיאור המשחק ואיך משחקים יכול להוות יצירה ספרותית מוגנת בזכויות יוצרים. ככל ו"נט-גיימס" תרגמה יצירה ספרותית לעברית הרי שהיא עשתה יצירה נגזרת - פעולה השמורה לבעלי זכויות היוצרים בלבד או לאחרים, ככל שבעלי זכויות היוצרים אפשרו זאת.
ברמת העיקרון, גם יצירה נגזרת זכאית להגנה מלאה של זכויות יוצרים ואסור לך להעתיקה ללא אישור בעל הזכויות היצירה הנגזרת. ככל ובעל היצירה המקורית יאפשר לך לתרגם את היצירה לעברית, תוכל ליצור תרגום מקורי משלך לדברים, שמטבע הדברים יהיה דומה מאוד ליצירה הנגזרת של נט-גיימס (ככל ומדובר בתרגום מדויק).
מקווה שסייעתי.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
למידע נוסף על משרדי כנסו ל: anc-law.co.il
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר