אני מבקש את ייעוצכם בנוגע לזכויות יוצרים. האם חובתי לבקש אישור עבור תמונות שפורסמו בעיתונים, עם/בלי נגיעה אמנותית, להעתיק אותם שישמשו לי לפרסום מסחרי של היכולת שלי לצייר את תמונות אמנותיות?
אוריה שלום
צילומים חדשותיים, דוקומנטריים ותיעודיים נהנים מהגנת דיני זכויות היוצרים כמו כל יצירת צילום אחרת. עצם ביצוע הצילום מגבש את תנאי הדין להכרה ביצירתיות ובמקוריות הצילום. הסייג היחיד הנו צילום מסמכים במכונת צילום.
במידה שהשימוש שברצונך לבצע נועד לצרכים אמנותיים, נטולי כל מימד עסקי, מסחרי או כלכלי, עקיף או ישיר, תוכל לעשות זאת ללא קבלת הרשאה. השימוש ייחשב כשימוש הוגן.
ברגע שהשימוש זוכה למימד כלכלי כלשהו, כאשר תערוכה נחשבת לצורך העניין כשימוש בעל היבט כלכלי, עלייך לבקש רשות מהיוצר המקורי להשתמש ביצירת הצילום.
בהצלחה
עמיר
לעו"ד פרידמן עמיר שלום,
תודה על תשובתך ויעוצך לשאלתי. אולם עדיין חשובה לי מאוד תשובתך לשאלתי המפורטת יותר,ושאלתי- מה היא זכות היוצרים של צלם אשר השתמשתי בציור שלו כדי לצייר ציור על פי התמונה ורק את הציור שלי אני אפרסם ומבלי לציין את שם הדמות המצויירת אפילו אם היא מוכרת?
מודה לך מראש על תשובתך ועל שהקדשת לי מזמנך.
בברכה,
תשובתי הייתה ברורה ביותר
העתקת יצירה למימד, פורמט, בד, גיליון או כל מסגרת מקובעת אחרת מבססת את זכויות היוצרים ביצירה המקורית
המון בהצלחה
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר