שלום,
קיבלתי מכתב אזהרה על תמונה שלקוח שלי שתל באתר שלו, מיד עם האזהרה התמונה הוסרה
למרות כך במכתב מעורך הדין נכתב כי אני צריך לשלם 10 אלף ש"ח כפיצוי "עוגמת הנפש" של מי שנלקח ממנו התמונה.
האם זה חוקי ?!
שלום דוד,
מנגנון ההודעה והסרה אינו מבטיח חסינות, אלא במקרים ספציפיים. לכן, וזה תלוי בנסיבות הקונקרטיות של המקרה, יתכן והייתה הפרת זכויות יוצרים ואין ללקוח שלך חסינות. במצב זה, לבעל הזכויות יש עילת תביעה והוא יכול לבקש פיצוי ללא הוכחת נזק, ובית המשפט יכול לתת לו בגובה שנע בין כלום ל-100,00 ש"ח, תלוי בנסיבות.
עורך הדין של בעל הזכויות אומר לך בעצם תקנה את הסיכון ואת עלויות הטרדה ב-10,000 ש"ח. אתה כמובן יכול להתמקח, או לבחור להמר על הליך משפטי...
ולשאלתך, אין מניעה מטעם עורך הדין להציע פשרה כלשהי ובכלל זה לנקוב בסכום הפיצוי שלטעמו מגיע ללקוח שלו.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
משרדנו עוסק בדיני קניין רוחני, ליווי חברות וליטיגציה מסחרית. נשמח לעמוד לשירותכם בכל עת ובכל עניין.
אבל אם אותו עורך דין התריע בפניי ונתן לי 214 שעות להסרת התמונה מדוע הוא דורש ממני לשלם "קנס"? הרי מדובר בסוג של סחיטה בהתחשב בעובדה שלא רשום על התמונה שהיא שייכת אליהם....
הכל נעשה בתמימות וההסרת התמונה התבצעה בתוך שעה מרגע הבקשה של העורך דין במייל.
נ.ב. האם מותר לעשות גם מיסוך על שם דומיין?
שלום דוד,
1. הדרישה להסרה הינה נפרדת מהדרישה לפיצוי.
2. אין צורך ברישום או באזהרה לשם קבלת הגנה של זכויות יוצרים. ברירת המחדל היא שיש זכויות ואם אתה לא בטוח שמותר לך להשתמש - אל תשתמש.
3. התמימות וההסרה יכולים לסייע בהפחתת סכום הפיצוי.
4. מיסוך על שם הדומיין אינו אסור, והוא יכול להקשות על בעלי זכויות אך אינו יכול להוות הגנה מעבר להגנה הטכנית.
בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר