היום היתה מכירת חיסול בעקבות סגירת הסניף ברחוב ההסתדרות בגבעתיים.כל תכולת החנות בחצי מחיר.
החל משעה 7 בבוקר היתה התנפלו של כל תושבי האיזור (חילקו בתיבות הדאר פתקים על שלושה ימי מכירה)
גם אני הייתי שם, ולפתע היה שם בחור שהחל לצלם את הקונים וההתנפלות על המוצרים. אני לא יודעת אם הוא צלם עיתונות שבא לסקר את ההתנפלות ההמונית, או של איזה מקומון. אני כעסתי עליו ואמרתי לו באיום שאם אראה תמונה בעיתון כלשהוא או באינטרנט, שבו אני מצולמת,אני אתבע אותו.
ברור שאין לי את הפרטים שלו, האם אוכל לאתר אותו דרך עיתון או מקומון באם תתפרסם התמונה? האם יש מקום בכלל לתבוע את העיתון או את הצלם?
הצילומים נעשו ללא רשות הצרכנים שקנו בסופר וזה קומם את כולם.
אריקה שלום
במידה שהצילום יפורסם, אני מאמין שתראי את הפרסום. אין דרך או מנגנון לאתר מראש את הצילום ולא ברור אם הוא כלל יפורסם.
לגבי שאלתך השנייה. צילום ברשות הרבים הוא דבר לגיטימי בהחלט. הסייג היחיד הנו הצגה של המצולם באופן העלול לבזות או להשפיל את המצולם בעיני הבריות.
לפיכך, ניתן יהיה להשיב לשאלה השנייה אך ורק לאחר שהצילום יפורסם. אני מאמין שהתשובה הסופית תיהיה שאין כאן פגיעה בפרטיות.
יום נעים
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר