שלום רב
הנני עומד לקיים הרצאה אינטרנטית אשר בזמן מסויים בהרצאה אני מתכוון להשמיע הקלטה קצרה מתוך הרצאה אחרת הקיימת באינטרנט. ההרצאה שאשמיע הינה הרצאה חופשית הקיימת באתר מסויים ולכל גולש יכול לגשת אליה ואורכה כדקה והיא תומכת בתחום ההרצאה אותו אני מקיים.
לאחר ההרצאה אני מתכנן להמיר את ההקלטה של ההרצאה שלי לCD שמע ולהפיצו (אם בתשלום ואם לא).
שאלתי - האם לפני המרת ההרצאה ל CD, עלי למחוק את חלק ההרצאה אשר השמעתי מהאינטרנט ? או האם מותר לי להשתמש בהקלטה של אותו מרצה כחלק מה CD שלי ? (כמובן שאני מציין מהיכן ההקלטה לקוחה ומי המרצה).
תודה
יובל
יובל שלום
השאלה שלך מאוד מעניינת מבחינה משפטית. ניתן להעלות טיעונים לכאן ולכאן, אולם בסופו של דבר האופי המסחרי הוא הקובע.
ניתן, לכאורה, להסתפק במתן קרדיט, אולם דומני כי דרך המלך הנה לבקש רשות מהמרצה שאת הרצאתו אתה מעוניין להשמיע. מי יודע, אולי אפילו תשא נשכר מהיכרות מקצועית כזאת.
בכל אופן, אני לא מציע לך להעמיד את ההקלטה לצורכי מסחר מבלי להסדיר את העניין ולבחון אותו לעומק.
בהצלחה
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר