מה עושים במקרה שצד לשותפות עסקית, חבר לשותפים חדשים בלי לפרק את השותפות הקיימת. משתמש בחומרים, כתבי עת, ספרים שנערכו והופקו על ידי הצד האחר, מפעיל מערכות שהוקמו במשותף במסגרת השותפות החדשה שלו ללא מסירת דיווח על התנהלותו. משתמש בעיצובים גרפיים ועומד להדפיס ספר שערכתי לשונית במסגרת אחד מתפקידיי וליהנות מפירותיו הוא ושותפיו. הותיר אותי עם חובות גדולים לבנקים ולפרטיים שעם חלקם הגעתי לאיחוד תיקים. ממשיך להפעיל את כל המערכות שהקמנו יחד ולהפיק מהן רווחים נאים לו ולשותפיו החדשים. איך ניתן לעצור את הדפסת הספר שישבתי עליו חודשים רבים לשכתבו, לערכו לשונית ולהוציאו לאור? הוא פנה לבית הדפוס ששם הדפסנו את הספר לקבל הצעת מחיר להדפסתו. חשוב לי לציין שעל הספר המקורי מצויין שכל הזכויות שמורות לו ואני מופיעה רק כמוציאה לאור.
לי שלום
שאלתך מורכבת למדי ואין ברשותי את מלוא הנתונים הדרושים בכדי לספק תשובה מלאה. אני מציע לך להיפגש עמי או עם כל עו"ד אחר שעוסק בתחום על מנת לקבל טיפול נאות לבעיה.
מבחינה עקרונית, במידה שלא נכרת חוזה בכתב בנוגע לבעלות בזכויות היוצרים, זכות היוצרים שייכת ליוצר. אני מניח שמחבר הספר לא אייר למשל את הגרפיקה ולא ביצע את העיצובים, כך שהוצאתו לאור של הספר עם עיצובים וגרפיקות אלו עלול לבסס הפרה מצדו של זכויות היוצרים של המאייר והגרפיקאי.
האמור לעיל יכול להשתנות אם נערך חוזה בכתב הקובע מסמרות אחרות ואולי אף מנוגדות
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר