שלום
עבדתי כצלם ועיתון מסויים ביקש ממני לצלם עבורו תמונות לכתבה.
צילמתי העברתי התמונות פורסמו והתשלום לא הגיע. אין הכחשה גורפת אלא סוג של תלך תבוא תלך תבוא כיון שאין חוזה והכל בע"פ העסק נגרר והתשלום לא שולם.
האם אפשר לתבוע על כאלו תמונות זכויות יוצרים או שזה שייך לדיני עבודה כיון שהייתה הסכמה על העבודה מתכתחילה?
בנוסף הם לקחו לי עוד כמה תמונות ללא אישור וללא בקשה ולא כעבודה אלא פשוט לקחו. האם זה שעשיתי להם עבודה אחת יכול לתת להם טענה שגם אלו היו כעבודה?
מה הסיכויים שלי נגדם בתביעות קטנות?
אציין שאין לי בעיה בהוכחת הדברים כי ניתן לי קרדיט בעיתון ב"שם עט" שלי שהוא מפורסם ויש מספיק עדים להוכיח זאת מעל לכל ספק.
תודה רבה
אלחנן
אלחנן שלום,
בעניין התמונות שתמורתן לא שולמה - תיתכן עילה חוזית או מכח דיני זכויות יוצרים, בהתאם לנסיבות.
בעניין התמונות האחרות - נראה שהעילה היא לפי דיני זכויות יוצרים.
סכום התביעה עשוי בהחלט להיות גבוה יותר מסכום סמכותו של בית משפט לתביעות קטנות.
בברכה,
דניאל בוסתנאי, עו"ד
החוק נותן על דיני עבודה עד שנתיים נדמה לי מה שעבר מזמן. אז האם זה אבוד כי הזמן עבר או שאפשר לנצל את הזכויות יוצרים.
יש לי שם 8 תמונות. החוק בזמן ביצוע ההפרה עמד על בין 10000 ל20000 ש"ח לפי החלטת השופט לא יותר מ20 לא פחות מ10. (מאז החוק השתנה, אך זה החוק הרלוונטי לאחר בירור עם עו"ד חבר וגם עם שופט בבית משפט מחוזי)
בית משפט יקח לי שנים. עדיף לפצל ל3 תביעות קטנות, לא?
אלחנן,
לא התרשמתי שמדובר בדיני עבודה (האם היית עובד שכיר?) אלא בדיני חוזים. בכל מקרה, נראה כי גם בדיני עבודה תקופת ההתיישנות שציינת אינה חלה על עצם גביית שכר (להבדיל, אולי, מפיצויי הלנה).
נראה לי שלא יהיה זה נכון לפצל למספר תביעות. החסרונות עולים על היתרונות.
אגב, אם דווקא כן מדובר בדיני עבודה, אזי בית משפט לתביעות קטנות אינו הכתובת כי אם בית הדין האזורי לעבודה.
מציע לך להתייעץ עם עו"ד הבקי בעניינים אלה, עו"ד מתחום הקניין הרוחני.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר