נודע לי כי צילומים שלי בחוף הים שאני עם בגד ים תלויים על קירות חדרים רבים בבית מלון.
כמובן צילמו אותי בניגוד להסכמתי וידיעתי, האם מותר להם לצלם אותי ככה? והאם בכלל מותר להם לתלות את התמונות בפני כולם (אני בבגד ים)? מה אני צריכה לעשות?
הדר שלום,
נראה, כי נעשה שימוש בתמונות בניגוד לחוק הגנת הפרטיות (סעיפים 2(4) ו-2(6)). את יכולה לפנות למלון באופן ישיר או באמצעות עו"ד ולדרוש את הסרת התמונות ואת פיצוייך.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
אפלדורף ושות', עורכי דין ומגשרים
קניין רוחני * ליווי חברות * ליטיגציה מסחרית
שלום רב
אסור לפרסם לצורכי מסחר צילום של אדם ללא רשותו והסכמתו המודעת. פרסום שכזה מבסס פגיעה מכוח דיני הגנת הפרטיות, במידה והאובייקט המרכזי בצילום הנו אכן אותו האדם.
במילים אחרות, השימוש בצילום שלך מהווה ומבסס פגיעה חמורה בפרטיות, בהנחה שאת מושא הצילום והדמות המרכזית בחובו.
את מוזמנת ליצור עמנו קשר ולחילופין אנו מציעים לך ליצור קשר עם כל משרד אחר הבקיא ברזי התחום, שכן על פניו ולפי התיאור שלך מדובר בפגיעה חמורה ובוטה ביותר בפרטיותך ו/או ברגשותייך.
לרשותך ולשירותך
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר