שלום,
אני מעוניין להקים אתר אשר מציג מחירים של מחירי מחשבים ניידים ועוד מוצרי אלקטרוניקה ובנוסף משווה אותם, המידע הזה קיים באתרים של חנויות רבות בארץ והוא נגיש, כל שעליי לעשות זה פשוט להכנס לאתר שלהם ולרשום אצלי באתר את שם המוצר והמחיר שהם רשמו, אני מפרסם רק נתונים אמיתיים, וככה משווה בין כמה חנויות בארץ, רציתי לדעת האם אני יכול לעשות זאת בלי לקבל אישור מהחנות/החנות הוירטואלית שמוכרת את המוצרים, כי אני בסך הכל מציג נתונים אמיתיים, זה כמו שמישהו יפרסם נתונים עבור סל קניות בסופר מרקט שהם נתונים אמיתיים, רק רציתי להיות בטוח שאני לא צריך להתקשר לכל חנות וחנות שאני רוצה להכניס אותה למאגר ההשוואה שלי ולקבל ממנה אישור, ושאני כן יכול כמו שאמרתי לרשום אצלי את המידע שרשום אצלהם באתר, ושהם לא יוכלו לתבוע אותי או משהו כזה,
שלום אלי,
לשאלתך, שאיבת נתונים אינה מהווה הפרה של זכויות יוצרים. עם זאת, קיימת חשיפה (קטנה יחסית, בשל קשיי הוכחה ושאלות משפטיות שטרם ) במידה והרובוטים שתפעיל יעמיסו יתר על המידה על האתרים, דבר שיחייב אותם בהוצאות לרכישת רוחב פס ושרתים חזקים יותר (עילה נזיקית) ו/או הפרה של איסורים חוזיים (והשאלה אם הם תקפים - היא שאלה פתוחה) שקיימים באתרים על שימוש ברובוטים או על שאיבת מידע (עילה חוזית).
בהצלחה.
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
אפלדורף ושות', עורכי דין ומגשרים
קניין רוחני * דיני רשת * ליווי חברות
שלום תומר,
אנו לא נפעל בשיטה של העמסת האתר ע"י רובוטים, אלא נפעל בצורה של העתקה ידנית וכך לא נסתכן בתביעה של עילה נזקית,
לגבי מה שרשמת בסוף, עילה חוזית, מה זה אומר?
תנאי השימוש באתרים יכולים להיחשב כחוזים מחייבים. אם תנאי השימוש אוסרים על שאיבת נתנוים, הרי שיתכן ויש בפעולות משום הפרת חוזה. עם זאת, אין בהפרה כדי נזק ובתי המשפט עד היום לא התייחסו לעילה זו כעילה משמעותית, כך שהחשיפה יחסית קטנה.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר