אני מנהל משא ומתן מול שני גברים מבוגרים, שמרניים וניראה לי שהם גם שוביניסטים
במקרה הספציפי הזה את המשא ומתן מטעמי צריך לנהל מישהו שיש לו תואר בעבודה סוציאלית
אני מעוניין לפרסם מודעה, עדיין לא פרסמתי את המודעה, שאני מחפש עובד סוציאלי הבעיה היא שברוב המקרים מי שלומד עבודה סוציאלית הן נשים ובמקרה הספציפי הזה אני מעוניין שמי שינהל את המשא ומתן יהיה גבר שיראה כמוהם ושישדר להם בתת מודע, מבחינת המראה שהוא גבר שיודע לעמוד על שלו, בא להילחם ולא יהיה מוכן לוותר.
הבעיה היא שאני לא בטוח שמבחינה חוקית אני יכול לרשום מודעה שבה יהיה רשום שהמודעה מיועדת לגברים בלבד, מכיוון שזה יכול להתפרש בצד השני שיש כאן אפליה, האם אני צודק ?
אם כן, מה אתם ממליצים לי לעשות ?
שלום רב,
לפי חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, בפרסום מודעה בדבר הצעת עבודה יש לציין את הצעת העבודה בלשון זכר ובלשון נקבה. כמו-כן אין לפרסם מודעה שיש בה משום הפליה, לרבות על-פי המגדר (זכר/נקבה). פרסום המופנה רק לגברים או רק לנשים יהיה לגיטימי רק אם הדבר מתחייב מאופי או ממהות המשרה המיועדת.
המקרה שתיארת לא נראה, לכאורה, כמחייב העדפה של עובד על פני עובדת.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר