שלום רב לכל מי שיכול לענות ולעזור
לפני כשנה פניתי לבעל עסק לשוורמה ופלפל במרכז תל אביב אותו אני מכיר הכרות אישית משפחתית הוא את כל משפחתי במשך כ 30 שנה....
מתוך ההכרות הזאת וכבוד הדדי הצעתי לו להעתיק את העסק שהיה לי באבן גבירול ולהסויף כך וכך וכך בצד הבשרי ומחצית השנייה של החנות תהיה חלבית כולל פירות טבעיים....ותנור וכך וכך וכך ...
וכך במשך מספר חודשים אני מציע הצעה אחר הצעה ומפגיש אותו עם אנשים רציניים בעסקים בעיר...
והוא דוחה כל הצעה כל אדם שהבאתי...
הוא ידע מראש שאין לי כסף מזומן ויחד עם זאת גם ידע היטב שאין לי גם בעיה להביא אנשים עם כסף כשמטרת כל ההצעות ובכלל זאת המפגשים אתו היו ברורים וידועים שאני את שכרי אוציא מעבודה מקצועית במה שהצעתי בחלוקה של 40 60 כך הוא הציע ואף הביא מקררר תצוגה עלוב בעלות של 300 ש"ח בכדי לשים בחזית החנות הממוקמת בלב ליבו של דיזנגוף ואף ביקש שאתחיל לעבוד חצי חצי אחרי הוצאות... כמובן שסרבתי
בכל פעם שאמרתי לו לבטל את הפלפל והשוורמה מתקן עופות בגריל בגודל מקרר אמנה... העלובים שהיו לו ...הוא ענה לי שאני שיכור.....ואיך הוא יחיה ומה אני מבין
בסופו של דבר הוא עשה אחד על אחד מילה מילה כולל שרטוטים שציירתי לו על המפיות בעסק שלו כולל פרטים הכי קטנים כיור וציוד יקר תנורים וכו
מבלי לומר לי מילה ומאחורי גבי ..... וכשנתקלתי בשינוי במקרה הוא עשה זאת תוך שבועיים.... ברכתי את השותף והבנתי שאת חלק העשייה שלי בתחום ההתמחות אני אקים ואנהל וכמובן שאתרום את כולי...
ואז לאחר שגם בזמן הפיניש של ההקמה אני עדיין מבין שאני בפנים ...אני שואל לאיך אתה רוצה שנעבוד ... והוא ענה לי שאין לו עבודה בשבילי..
והתחיל לצרוח מה אני מספר לכולם שזה הרעיון שלי ושאני שקרן ....ולא הצעתי לו דבר .....
לאור האמור בקצרה ועוד יש לי 3 עדים אחד מהם בעל שווארמה כתר המזרח אותו הבאתי על מנת להכשיר אותי לעשות את השוורמה של הכתר לאחר שהוא סרב לרעיון הקודם... אותו הוא עשה במדויק המנוול ועוד איש עסקים וגם את אחותי שהגיעה מחול לחופשה .מקצוענית פיוזן איטלקי ומרוקאי ואחר... וניסיתי ונסיתי ומה לא לא עשיתי בכדי לשנות לו את העסק ובסוף הוא בועט בי לכל הרוחות מתוך ידיעה ברורה שהוא רימה וגנב והכל ולי אין חוזה כך שאני יכול לקפוץ לו האם יתכן כדבר הזה ?
האם זה אומר שאני צריך לפנות לדרכים אחרות אם החוק לא פותר זאת?
אודה למי שיכול ומבין אם יש דרך מכח דיני היושר שיכול לעזור לי מאחר ואני לא מאמין וכך גם השותף שהוא הביא בשוק....
תודה לכם
חנניה שלום,
הסכם יכול להתגבש גם אם נעשה בעל-פה, ובלבד שאכן הוסכמו כל הפרטים המהותיים (התגבשות יסודות המסויימות וגמירות-הדעת). הקושי הוא כמובן להוכיח את ההסכמה שבעל-פה.
ייתכן שתצליח לבסס תביעה בעילה של הפרת הסכם או בעילה של עשיית עושר ולא במשפט, אולם מדובר בתביעה לא פשוטה.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר