1. אני מעוניין להקים אתר אינטרנט בנושא חוות דעת על מלונות בישראל. לצורך כך צלמתי את כל המלונות מבחוץ, סביבה סמוכה וחלקם גם בתוך הלובי (אין תמונות מהחדרים). האם זה חוקי לשים באתר שלי את התמונות של המלונות, למרות שלא היה שום תיאום עם האדמיניסטרציה של הבתי מלון?
2. האם אותם מנהלי בתי מלון יכולים לפנות אלי בדרישה להוריד תמונות של המלונות שלהם מהאתר שלי? או יותר גרוע לתבוע אותי (במיוחד אם המלון מוצג בתדמית לא טובה לדוגמה תמונה של המלון ליד תחנת הדלק או תצלום מקורב של אנטנה סלולרית על גג המלון).
3 האם זה אפשרי לנהל אתר בלי הזדהות הבעלים הישירים של האתר
לב שלום
ניתן להציג ברבים את המבנה החיצוני, אך אסור לצלם את החלק הפנימי.
כמו כן, יש לשים לב שהצילומים שיבוצעו על ידך לא יפגעו בפרטיות של אלמוני ו/או פלוני ו/או כל גורם אחר.
באשר לשאלתך האחרונה, ניתן לפתוח אתר ללא הזדהות ישירה, אולם לבית המשפט המחוזי קיימת סמכות להורות על חשיפת פרטים במידה שתבצע עוולה או עבירה כלשהיא באמצעות האתר. הכוונה היא לחשיפת פרטי המחשב ממנו נפתח ומנוהל האתר.
לפיכך, הייתי ממליץ לך לרשום פרטים נכונים ומלאים בפרטי הבעלות באתר.
בהצלחה, שנה טובה וגמח"ט
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר