שלום, אני מייבא ומוכרת נעליים מחברה מסויימת. התקשר אליי היבואן הבלעדי ואיים עליי בתביעה בגין גניבת עין. חשוב לציין כי הנעליים אינן חיקוי של המוצר המקורי ואני מזמינה אותן מאותו המפעל אשר עובד עם היבואן הבלעדי. אמנם יש הבדל בין הנעליים של היבואן הבלעדי ובין אלא שאני מייבאת: הלוגו המוטבע על הנעליים שונה, היות ואני מקבלת את הלוגו המקורי של חברת הנעליים והיבואן הבלעדי מקבל לוגו אישי משלו.
לפי מיטב הבנתי אין חוק המונע ממני לייבא את המוצר כל עוד אינו חיקוי.
האם יש ליבואן עילה לתביעה נגדי? אשמח לדעת אפילו על פירצות כלשהן (במידה ויש) כדי להימנע מסיטואציה לא נעימה.
אורית שלום,
בעיקרון, יבוא מקביל של מוצרים ממותגים הינו מותר, כל עוד אינו מהווה הפרה או עוולה אחרת. מדברייך נראה שהטענה של היבואן הבלעדי מתרכזת בעוולת "גניבת-עין". עוולת גניבת-העין מוגדרת בחוק כך: "לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר". כדי לבחון אם יש במעשייך משום "גניבת-עין" אם לאו, מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקי בתחום הקניין הרוחני ובוודאי לא ברשת האינטרנט הגלויה לעין כל.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר