שלום לכם. רציתי לשאול לגבי זכויות יוצרים לתוכנית טלויזה. נניח וחשבתי על רעיון לתוכנית טלויזה ואני הולך איתה למפיקים שונים בערוצים שונים והם דוחים אותי בנחמדות אך אח"כ אני רואה שמשהו מאוד דומה עולה בערוץ שלהם. איך אני יכול להבטיח שלא יקרה מקרה כזה ולשמור על זכויות היצירה המקורית שלי. שנית זה לגבי סטנד אפ האם אפשר לרשום זכויות יוצרים על קטע סטנד אפ שאני יצרתי שלא עוד מאה סטנדאפיסטים אחרים ישתמשו בו? ואיך ניתן להוכיח בשני המקרים שאני זה שחשבתי על הרעיונות? תודה מראש :)
שבת שלום שמעון,
התשובה לשאלתך הראשונה הינה מורכבת וחורגת ממסגרת פורום זה. בקליפת אגוז מומלץ לנקוט בחלק או בשילוב הדרכים הבאות: NDA, תיעוד היצירות והפגישה עם המפיקים ווידוא מאפיינים של "סוד מסחרי" לקונספט שיצרת. אלה יסייעו לך עת תפנה לבית המשפט בבקשה לסעדים.
בנוגע לשאלתך השנייה: כל עוד סטנדפיסטים אחרים עושים שימוש ברעיון אך לא בביטוי זהה, מותר להם לעשות שימוש "בבדיחות" שלך. מובן כי ככל והרצף הסטנדפיסטי יהיה דומה, כך החשיפה המשפטית שלהם להפרת זכויות יוצרים תהיה גדולה יותר.
ככל ואתה מעונייין לתעד את יצירותיך, אתה מוזמן לחפש בגוגל את "מאגר היצירות הישראלי". מדובר בפרויקט פרי עבדך הנאמן, המאפשר תיעוד יצירות בחינם.
ושוב, שבת שלום.
תומר אפלדורף, עו"ד
אפלדורף ושות', עורכי דין ומגשרים
קניין רוחני, ליווי חברות וליטיגציה מסחרית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר