חברתנו פיתחה קוד מקור ייעודי ועל פי אפייון של הצרכים העסקיים באותה חברה. לא נכלל ונחתם בהסכמים כל סעיף הנודע לזכויות היוצרים והניין הרוחני בתוכנה. הלקוח דורש לקבל את כל קוד המקור של התוכנה לרשותו. מהם זכויותנו בפיתוח והאם בתי המשפט נוטים לטובת הלקוח את בית התוכנה?
שלום מאיר,
שאלתך אינה חריגה בנוף. חברות ויחידים רבים נוהגים לחתום על הסכמים מבלי שהתייעצו לפני כן עם עורך דין. הסכמים כאלה, ברוב המקרים, חסרים נקודות משמעותיות שבעתיד יכולות לגרור צרות (ועלויות העולות אלפי מונים על עלות הייעוץ המשפטי).
סעיף 35(א) לחוק זכות יוצרים קובע כך: "ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע."
מכיוון שבעניינך לא הוסכם במפורש, על בית המשפט יהיה לקבוע אם הייתה כוונה משתמעת שכל זכויות היוצרים יהיו של המזמין או אך הרשאה לעשות שימוש ביצירה.
בעניינך הפרטני, מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום על מנת לקבל חוות דעת ו/או המלצות לפתרון.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
אפלדורף ושות', עורכי-דין ומגשרים
קניין רוחני, מחשבים ואינטרנט, ליווי חברות וליטיגציה מסחרית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר