אם אני עשיתי סרט, האם אני אוכל לתבוע גם את הגולשים שרק צפו בסרט מבלי להוריד אותו אל המחשב שלהם כאשר הם לא מבקשים ממני רשות לצפות בסרט שלי? אם כן מה הסיכוי לנצח בזה בבית המשפט ?
אני טוען שגם רק צפייה בסרט של יוצר מבלי להוריד אותו אל המחשב מבלי לבקש מהיוצר רשות לשימוש ביצירה זה שימוש ביצירה המנוגד לחוק זכויות יוצרים , האם אני טועה בזה ?
תודה רבה.
למי שקורא את ההודעה הזאת כן נכון יכול להיות שהוא יטען שזה לא נורא זה רק צפייה, אבל בשביל היוצר זה לא רק צפייה וזהו , זה גם פרנסה.
לצערי הרב יש אנשים שמנסים לחמוק מהחוק אז הם מפתים גולשים בצורה אחרת במקום במקום לתת קובץ להורדת הסרט אל המחשב, הם אומרים להם זה רק צפייה ולצערי הרב ברגע שזה גם צפיה אז עם התוכנות שיש כיום זה גם יכול מבחינה מעשית לרדת אל המחשב של הצופה ולההפך לקובץ ולנסות לגרום לצופה למכור את הקובץ הזה לאחרים.
תודה רבה.
רמי שלום
חסרים לי קצת פרטים כדי לענות
אנא הסבר - כיצד הצופים ראו את הסרט בלי רשותך.
איפה התפרסם הסרט ?
באופן עקרוני - ליוצר יש את הזכות הבלעדית להעלות את היצירה לאינטרנט ולהציגה בפומבי. - מיהו הגוף שמציג את הסרט שלך בפומבי? האם פנית אליו ?
בברכה,
רחל אלקלעי, עו"ד
אלקלעי ושות' עורכי דין ועורכי פטנטים
אני פניתי אליו,ועד עכשיו אני לא קיבלת ממנו תשובה.
איך הצופים ראו את הסרט ?
הם לחצו במכוון על לחצן ההפעלה של הנגן שיש בו את הסרט וצפו בו,מישהו סיפר לי שעשו את זה.
אני יודע שאת בעל אתר האינטרנט הזה אני יכול לתבוע על הפצה לא חוקית,
אבל האם גם את הצופים אני יכול לתבוע על שהם השתמשו צפו במכוון ביצירה שלי מבלי לבקש על זה רשות ?
כי גם מזה נגרם לי נזק,במקום שיקנו ממני את היצירה הם צופים בה וכבר נהנים ממנה ואני מפסיד מזה כסף.
שלא תחשבו שאני אכזרי,יש באתר האינטרנט הזה פורום ואני הזהרתי שלא יצפו ביצירה שלי מבלי לבקש ממני רשות לזה ,אלא רק אם יש הוכחה שזה נחשב לישמוש הוגן ולפי מה שאני הבנתי,צפו ביצירה שלי במכוון בצורה שלא נראית לשימוש הוגן. ואני מאמיןן שבעזרת חוקר פרטי אני גם אדע את פרטי הגולשים שצפו ביצירה שלי לטענתי שלא כצדק,
אז מבחינה חוקית אם אני אתבע את מי שצפה ביצירה שלי מבלי לבקש ממני רשות,אז מה הסיכוי שלי לנצח במשפט כזה ?
תודה רבה.
עקרונית אפשר לתבוע גם את הצופים.
צריך לחשוב על הבטים פרקטיים
מזמינה אותך לבוא לכנס שאני עורכת בנושא ב 29.5
להשקת הספר "הגנה על זכויות יוצרים באינטרנט"
מוזמן לפנות אלי באישי לפרטים
גם אם אפשר לתבוע על זה
מה הם סיכויי ההצלחה לנצח בתביעה כזאת ?
אם הם פחותים אז למה ?
ולמה את מתכוונת שאת רשמת שצריך לחושב על היבטים פרקטיים ?
כי עד עכשיו אני לא שמעתי בתקשורת אפילו על מקרה אחד שגולשים הוזמנו למשפט רק בגלל שהם צפו ביצירה דרך האינטרנט.
תודה רבה.
מה זה אפשר לתבוע את הצופים ?
יופי
מחר אני ארצה להכנס לדף אינטרנט מסויים ואראה שם תמונה ופתאום אני צריך לההפך לעבריין רק בגלל שאני צפיתי בתמונה מבלי לבקש על זה רשות מהיוצר בלי הוכחת שימוש הוגן?
אז אולי תוציאו את האינטרנט מחוץ לחוק ? ותסגרו גם את האתר אינטרנט הזה ?
לעורכי הדין :
נראה לך באמת שהשופט יסכים לתבוע גולש רק בגלל שהוא צפה ביצירה של היוצר מבלי לבקש ממנו רשות ובלי הוכחת שימוש הוגן ?
אני מאמין שלא , כי המטרה של האינטרנט אם לא להוריד דברים אל המחשב אז לפחות לצפות בהם
האם אני טועה בזה ?
ואני גם רוצה לרשום דעה אישית שלי :
לפי דעתי יוצר שעל כל דבר מחפש להשיג אשמה
יש שסיכוי גדול מאוד שהוא יוחרם כי לדעתי היוצר צריך גם להיות מוסרי ומתחשב במי שלמשל חייב לפחות רק לצפות ואו להאזין ביצירה שלו באינטרנט בשביל מרגוע נפשי, וגם יש אנשים שיש להם טינטון באוזניים כלומר רעש באוזניים מפגיעת רעש באוזניים וצריך להשמיע להם מוסיקה כדי שהטינטון פחות יפריע להם.
ובקשר לטענה שלך רמי שאתה טוען שאתה חושב שזה יכול לפגוע בפרנסת היוצר כי זה יכול לרדת אל המחשב ,
אז גם אני חושב שאתה מרגל כי יש לך חיבור לאינטרנט
הרי מי קבע שדרך האינטרנט אי אפשר לרגל למען מדינה אחרת בקודים ?
זה בדיוק מה שאתה טוען , זה הגיוני ? לדעתי ממש לא .
אם אתה חושב שאני צופה בסרטונים שאולי אני עבריין קשה שמשתמש בתוכנה להוריד את הסרטון בצורת קובץ על המחשב שלי כדי למכור את היצירה הזאת בתשלום , אז חובת ההוכחה עליך שאני באמת עשיתי את הפעולה הזאת בתוכנה כזאת כדי להוריד את הסרטון אל המערכת הפעלה של המחשב בצורת קובץ.
נכון עורכי הדין ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר