שלום רב
עבדתי בחברה פרטית כ-10 שנים , כראש צוות מתקינים , ושנתיים כמנהל מחסן ולוגיסטיקה.
החברה נמכרה לפני מספר חודשים לבעלים חדשים.
המשא ומתן בנינו לא עלה יפה ולכן הוחלט לפטר אותי , קבלתי את כל הפיצויים .
בגלל הנסיון הרב והיכולות שלי פתחתי חברה משלי .
החברה עוסקת בהתקנות ומכירה של אותן מוצרים כמו החברה שעבדתי בה , המוצרים הם מספקים אחרים .
חשוב לציין , כי חתמתי חוזה עם חברה גדולה באירופה שמשווקת לי מוצרים דומים מאד , שמאפשרים לי לתת את אותו השרות במוצר דומה .
ערכתי קטלוג חברה מושקע ויקר , שמאד דומה בתוכן ולא בעיצוב לשרותי החברה הקודמת .
אני שוב מזכיר כי הפכתי לקבלן שנותן את אותו השרות לחברות בניה שונות בשוק .
ערכתי סקר שוק , תכנון אסטרטגי והגעתי לרשימה עצומה דרך האינטנרט של חברות בניה גדולות .
אני מאד מעוניין לשלוח להם את הקטלוג שלי , מכיוון שהחברה הקודמת שעבדתי בה קיימת בשוק מעל 20 שנה , אין קבלן או חברת בניה שהיא לא עבדה איתה .
החשש שלי הוא , שברגע שיגיעו כמויות גדולת של הקטלוג שלי לחברות
שונות הם הם ישמעו על כך ויגישו נגדי טביעה , בטענה שאני פונה ללקוחות שלהם .
אין מנוס ,כל בנין ,אתר בניה, ופרויקט שאני נכנס אליו , באופן אקראי מהסיורים שלי ,הוא חלק מרשימת הלקוחות שלהם .
כנ"ל לגבי שליחת קטלוג .
מכיוון שהחברה בהקמה ושאינני בעל יכולות פנסניות רחבות ,הייתי מאד מעוניין לצמצם עד כמה שניתן תביעות מיותרות .
אשמח לייעוץ .
שלום ירון,
כפי שזה נראה ולאור הפרטים שמסרת, אין דרך נוספת להקטין את החשיפה לתביעה משפטית (מובן, כי יהיו לך טענות הגנה טובות כנגד תביעה שכזו, אם וכאשר...).
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
אפלדורף ושות', משרד עורכי דין ומגשרים
שלום ירון,
נראה שאתה מודע למה שמותר ולמה שאסור - וכי פעלת בהתאם. החברה שעבדת בה יכולה להחליט להגיש כנגדך תביעה גם ללא עוול בכפך, כאסטרטגיה למניעת כניסתך לשוק. אין "תרופת פלא" ש"תחסן" אותך מעצם הגשת תביעה, אך בהחלט באפשרותך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, אשר יקטין את סיכוייה של תביעה שכזו להצליח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר