האם מותר לי להדפיס לסטודנטים שלי (פרחי הוראה) דוגמאות מתוך חוברות עבודה שונות (שיצאו לשימוש לתלמידים צעירים) ודוגמאות מתוך קלפי משחק מקצועיים - להדגמות בלבד. מדובר בסדר גודל של עמוד - שניים שאצלם מתוך חוברת של 20 - 40 דפים בממוצע,
ובקלפים המצויירים - מדובר בהדפסת סדרה של 4-16 תמונות (האם מותר יותר?) כשהערכות המקוריות עשויות להכיל בין 20 - 160 תמונות.
המטרה שלי היא בחינה מקצועית והדגמה של אביזרי למידה לילדים, אולם יתכן מאד כי אחד הסטודנטים ישתמש בהדגמה שקבל ממני כדי להדפיס לשימוש עם ילדים (ואולי אין זה מענייני), מצד שני - יתכן שההדגמה תגרום לסטודנטים דווקא לרכוש את הספרים / התמונות המומלצות. (כמובן שקלפי התמונות נאים, צבעונייים וקשיחים כאשר קונים אותם , שונה לגמרי מההדפסה שלי)
יש לציין שכאשר אני מקרינה לתלמידים את הדוגמאות ע"ג מצגת הם מתחננים לקבל את החומרים לידיהם.
תודה מראש.
שלום תהילה,
חוק זכות יוצרים קובע רשימה פתוחה של שימושים שיהיו הוגנים ואינם בגדר הפרה של זכויות היוצרים המקוריות. אחד החריגים הינו שימוש למטרות לימוד עצמי והוראה ובחינה של מוסד חינוך. בנוסף, הפסיקה (והחוק החדש) קבעה שעל אופי השימוש להיות סביר (מבחינת היקף השימוש ומהות החומר שמועתק).
על פי הנאמר במכתבך, נדמה שאת עומדת בקריטריונים אלה.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
אפלדורף ושות', עורכי דין ומגשרים
קניין רוחני, דיני רשת ומחשבים, לשון הרע
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר