אישתי מקימה עסק וכמובן אתר שיתמוך בו . לאחר חיפוש שם לאתר מצאנו שם שלא קיים ב CO.IL .קנינו את הדומיין כשכמובן המטרה ששם העסק יהיה זהה לשם האתר . הדפסנו כרטיסי ביקור וגלויות על אותו שם .
בימים אחרונים מצאנו שקיים עסק עם שם זהה שאין לו אתר ומתעסק באותו תחום. בנוסף מצאנו אתרים אחרים בתחום שמשתמשים בשם הנ"ל כשם סדרת מוצרים (או שפשוט הם עובדים עם אותו עסק) .
השאלה היא מהאנחנו אמורים לעשות בשלב זה ? האם אנחנו יכולים לקרוא לעסק בשם זהה לאתר ?לוותר על הדומיין ?
אשמח לקבל יעוץ .
קצת קשה לענות על שאלה שכזו מבלי לדעת את כל הפרטים. עצתי היא, כי תפנה לעורך דין מומחה בתחום סימני המסחר, תציג בפניו את כל העובדות ותוכל לקבל חוות דעת פרטנית מדויקת.
היי בני,
על מנת לסייע נזדקק למספר פרטים:
1. האם העסק המתחרה הוא וותיק או חדש?
2. האם המילה בה נעשת שימוש היא גנרית וטריוויאלית לתחום העיסוק (כדוגמת ליסינג בתחום מימון רכבים)?
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
דיני רשת, קניין רוחני ומחשבים
הי תומר,
השם הוא Baby style מתנות ליולדת .יש אתרים בחו"ל עם אותו שם.
בנוגע לוותק אני לא יודע לומר כמה זמן . אני יכול לתאר לעצמי כמה שנים. אנחנו רק בהקמה .
בני
בני,
השם baby style נשמע גנרי למדי. גם אם אף אחד לא יטען לזכויות בשם זה, יהיה קשה לציבור להבדיל בין הסחורות שלך לסחורות של המתחרים שלך. בנוסף, נראה שיהיה לך קשה להתמודד גם מול מתחרים עתידיים, אשר יבחרו להשתמש בשם דומה. עצתי לך: תבחרו שם אחר, יותר מקורי. מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי בטרם תחליטו על השם הסופי.
שלום,
חשבנו על שם חדש לעסק Baby online . אין אתר או עסק בשם כזה בארץ וברשם הסימונים המסחריים גם לא . מה שכן יש זה אתרים בחו"ל עם סיומת .COM . חיפשתי ברשם הסימונים של ארה"ב ולא מצאתי משהו ספציפי .
האם אמורה להיות איזו שהיא בעיה בעיה ?
בחירת שם לעסק הינה ענין חשוב ביותר, שאין להקל ראש במורכבותו. מומלץ לשבת ביחד עם עו"ד ולבצע את הבדיקות המקיפות הנדרשות לצורך כך. ייעוץ חלקי מרחוק לא נראה לי מקצועי - או משהו שכדאי להסתמך עליו. מומלץ לקבוע פגישה עם עו"ד המתמחה בתחום ולקבל ייעוץ פרטני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר