שלום,
אני בעלים של אתר מתכונים.
קיבלתי היום מכתב מעורך דין מחברת getty images (מראות
אימג') שאני משתמש ב 2 תמונות אשר יש עליהם זכויות יוצרים.
הם מבקשים 40,000 + מע"מ.
אחת מהתמונות הועלתה על ידי גולש ולא ידעתי שהיא מוגנת.
כמובן שמיד הורדתי את התמונות המדוברות.
ואחר כך עשיתי חיפוש מעמיק יותר באתר ומצאתי עוד מספר
תמונות מוגנות והורדתי גם אותם.
יש לי מספר שאלות:
1. מה הסיכוי שישלחו לי עוד מכתב בדרישה לפיצוי על עוד
תמונות?
2. אני איש פרטי והקמתי את האתר מצורך אישי ולא לרווח. אני
מפחד מהסכום המדובר, ומפחד שתבוא דרישה לעוד סכומים. האם
הסכומים האלה ריאלים? אפשר לתבוע מבן אדם פרטי סכומים כאלה
על שימוש בכמה תמונות?
3. האם כדאי לי לחשוב להפוך לחברה בע"מ על מנת להגן על
עצמי? האם זה יעזור וכמה כסף דבר כזה יכול לעלות?
שלום איש בבעיה,
לאור העובדה שקיבלת מכתב התראה מעורך דין, מומלץ לפנות לעורך דין על מנת לקבל ייעוץ פרטני התפור למידותיך.
לעניות דעתי, על בעל מקצוע מוסמך להשיב למכתב התראה מעורך דין.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
מצד אחד, יכול בהחלט להיות שיש לך הגנה - ואולי אפילו תוכל להוכיח אותה בבית משפט.
מצד שני, רוב הסיכויים שלא יהיה שווה לך, כלכלית, להילחם בבית משפט (אלא אם אתה איש עקרונות, שלא איכפת לו לשלם הוצאות משפטיות בדרך לפסק דין).
עצתי היא: תנהל איתם משא ומתן, תוריד אותם למינימום האפשרי - ותשלם בתשלומים. הנסיון שלי מראה שהם לא יעזבו אותך בשקט עד שלא יקבלו כסף.
ייתכן שתצליח לשכנע את מי שהעלה את התמונות להשתתף איתך בהוצאות - או שייתכן שתצליח להשיג פשרה יותר נמוכה אם תיתן להם את פרטיו של זה שהעלה את התמונה לאתר.
להפוך לחברה בע"מ בשלב זה לא יגן מפני הפרות בעבר. לגבי העתיד - מומלץ לקיים התייעצות עם עו"ד בכל נסיון בתחום.
כשאתה אומר בעבר אתה מתכוון לזמן ביצוע העברה או לזמן הגשת התביעה.
אני שואל את זה כי שלחו מכתב מעורך דין ולא תביעה.
האם יש לי עדיין אפשרות להגן על עצמי ע"י הפיכה לחברה?
שלום איש בבעיה,
התשובה שלילית. מסך ההתאגדות תקף רק לפעולות שעשתה חברה. ככל שעשית פעולות טרם הקמת החברה הרי שאתה תחויב בהן באופן אישי.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
אני מפעילה אתר שקיבל מהם לפני שנה מכתב דומה לשלך. ממה שהתרשמתי, הם לא מחפשים להגיע לבית משפט כי גם להם זה לא משתלם, ואם תדבר איתם תוכלו להגיע לפשרה על סכום נמוך בהרבה ממה שהם דורשים בהתחלה.
לפני הכל, כמובן, תוריד מהאתר כל תמונה שאתה לא בטוח שהיא חוקית, כדי להראות להם נכונות ותום לב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר