שלום! אני בונה אתר חדש, שרת האתר נמצא בחו"ל אבל הדומיין רשום עליי. אם אני לוקח תמונות מאתר מסויים או מדפים בפייסבוק עליי לקשר מהאתר שלי לעמודים בפייסבוק או לאתרים בתוספת קרדיט?
האם מהלך זה ישלול תביעה משפטית? האם זה שהשרת שלי הוא בחו"ל משנה בתביעה נגדי בגלל שהדומיין .IL ורשום עליי?
תודה.
שלום ישראל,
קישור + קרדיט יגנו עליך מפני הפרת הזכויות המוסריות ביצירה אך לא מפני הפרת הזכויות הכלכליות.... על כן, רצוי לעשות שימוש בתמונות שזכויות היוצרים בהן פגה או שהן תחת רישיון חופשי או שקנית את זכויות השימוש בהן.
מבחינת שאלת הסמכות של בית המשפט - כיום בית המשפט נוהג בשיטה מרחיבה ורוכש סמכות בקלות יתרה.
אגב, וכלל, מומלץ למקים אתר לקבל ייעוץ פרטני מעורך דין העוסק בתחום על מנת להקטין חשיפה משפטית (הגנת פרטיות, זכויות יוצרים, תקנון אתר, ספאם וכו').
בהצלחה עם המיזם!
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
כעקרון, בכל תמונה קיימות זכויות יוצרים וזכויות מוסריות (הזכות של היוצר ששמו יופיע לצד היצירה וזכות היוצר שהיצירה לא תסולף). אלא אם לגבי תמונה מסויימת נאמר במפורש, כי היא פתוחה לשימוש הציבור ללא תנאים, יש לוודא מהם התנאים לשימוש בכל תמונה ותמונה, לרבות הגבלת שימוש לצרכים מסחריים וכן תשלום בעבור שימוש. מיקום השרת ושיוך הדומיין אינם רלבנטיים לעניינים אלה.
רוב האתרים מהם אני ייצטרך לקחת את התמונות הם אתרים שכנראה לקחו את התמונות ללא רשות וללא מתן קרדיט. איך אני צריך לפעול עם תמונות שאני לוקח מאתרים אלו, ובמקרה של תביעה האם זה משנה שבאתר שלקחתי ממנו לא פורש שהתמונה מוגנת בזכויות יוצרים?
תודה שוב
במקרה זה, אין זה מומלץ להעתיק תמונות אלו מאתרים אלה - במידה ואתה רוצה להימנע מתביעה.
אי-מתן הודעה באותם אתרים לגבי זכויות יוצרים באותן תמונות *אינו* מהווה הגנה בפני תביעה בעילת הפרת זכות יוצרים.
שלום ישראל,
גם אם לא מסומן באופן מפורש שיש זכויות יוצרים - אינך מוגן מפני תביעת הפרה. אותו הדבר אם לקחת את התמונה מאתר שגנב ממישהו אחר (הגנת מפר תמים לא תחזיק מים).
ושוב, מומלץ להשקיע בשעת ייעוץ עורך דין בתחילת המיזם על מנת לחסוך אי-נעימות וחסרון כיס בעתיד.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר