שלום, יש לי כמה רעיונות לפיתוח של תוכנות / אפליקציות.
בכדי להגן על עצמי שאני הולך למי שאמור לפתח את התוכנה אני יצטרך איזו שהיא הגנה משפטית בכדי שלא יפתחו את זה בלעדיי..:)
לרשום את זה כפטנט הבנתי שעל חלק מהדברים בכלל לא ניתן לרשום כפטנט וכן בכלל לרשום פטנט זה תהליך ארוך ויקר..
השאלה: מה צריך לעשות בכדי להגן על עצמי ועל הרעיון שלי לפחות עד השלב שהמערכת תצא ללקוחות.
אשמח לתשובה בהקדם,
שמואל
שלום שמואל,
כאמור, רישום פטנט הוא הליך יקר. אפשרות אחרת וזולה (אך לא חפה מבעיות רבות) היא להחתים את העובדים על האפליקציה על הסכמי סודיות.
כמובן, שהדרך הטובה ביותר היא לעבוד עם אנשים עליהם אתה סומך והאינטרסים שלהם זהים לשלך. כך לדוגמא, ניתן להקים חברה שהמפתחים יקבלו בה אופציות/מניות ובכך יהיה להם אינטרס לעבוד עבור החברה ולא כנגדה...
בכל מקרה, מומלץ תמיד להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום הקניין הרוחני ו/או בתחום היזמי בטרם משקיעים סכומים גדולים ברעיון.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
לאחר קריאת שאלתך, טוב יעשה אם תגיע לייעוץ פרטני בעניין. לאור פסיקה שהתקבלה לאחרונה בארה"ב, אולי כן כדאי להגיש בקשת פטנט על תוכנה. השאלה היא מהי אסטרטגיית הקניין הרוחני שצריך לנקוט, באילו מדינות להגיש וכיוב', הכוללת בתוכה גם את ההיבט הכספי, לפי יכולתך.
בברכה,
אייל שילון, עו"ד
דבר ראשון, תצטרך הסכם סודיות אפילו לצורך ניהול מו"מ ראשוני - ובהמשך קרוב לוודאי שתזדקק להסכם מול מפתחי התוכנה. באשר להגנה הפטנטית האפשרית - ולבדיקה לעומק של ההגנה לה אתה זקוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר