שלום רב.
לאחרונה פיתחתי כמה משחקים. כדי שיהיה כיוון כללי על מה אני מדבר, אפשר לחשוב על משהו כמו "טאקי", "בול פגיעה" וכיוצא באלה. משחקי קלפים / קופסה.
בכל אחד מהם יש אלמנטים מעניינים שנראה לי מחדשים משהו, או לפחות מהווים קומבינציה חדשה של משחקים קיימים.
הייתי רוצה להתקדם עם הנושא, ולפנות לחברות משחקים ידועות בארץ. אין בכוונתי להתעסק כרגע בייצור ושיווק בעצמי, ולכן נראה לי סביר מאוד להתחיל עם חברות קיימות ומבוססות.
כיצד אני יכול להגן על המשחקים שהמצאתי/פיתחתי בפני "גניבה" "השאלה" "תרגום" וכל מיני פעולות עלולות לקרות בעקבות חשיפת הרעיונות?
אני כמובן גם לא שש להכנס להוצאות כספיות משמעותיות כדי להגן על זה, לפני שאני רואה שיש בכלל עניין.
האם אפשר להגן על זה במסגרת פטנט? (בחיפוש זריז מצאתי לא מעט פטנטים על משחקים ללא טריקים טכנולוגיים מיוחדים, בארה"ב) האם רישום provisional יעשה את ההגנה לשנה הקרובה?
האם מקובל להחתים את מי שרואה את המשחק על מסמך ובו תיאור כל מה שחשפתי, וחתימה של מי שרואה שמאשר כי ראה את החומר בתאריך זה וזה? האם זה מספיק חזק או כדאי לבצע פעולות נוספות?
תודה מראש על כל הכוונה בעניין, ולפחות מה השיטות ומי סוגי עו"ד שמטפלים בדבר כזה.
שלום גילגמש,
כיצד מגינים על רעיון למשחק? ישנם מספר דרכים שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.
העיקריות שבהן:
א. כתב התחייבות לשמירה על סודיות
ב. תיעוד היצירות אצל צד שלישי בלתי תלוי
ג. רישום מדגם
ד. רישום פטנט ארעי (פרוביזונאל) או פטנט מלא.
עורכי הדין העוסקים בתחום הם עו"ד הבקיאים בקניין רוחני.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר