אני בעלת חנות של מותגים מסויימים יד שניה. ברצונני לפרס את החנות. האם פרסום שמות המותגים אותם אני מוכרת ותמונות של פריטים אלה חושף אותי לתביעה מצד היבואן הרשמי? מה הדרך הנכונה לעשות את הפרסום הזה?
שלום מיכל,
ככל והינך מוכרת מוצרים יד שניה, הרי שכלל אין מניעה לפרסמם. שימוש אמת בסימן מסחר אינו בעייתי.
התשובה מעט שונה אם מדובר ביבוא מקביל של סחורה כלשהי (ולא בהכרח מן ההיבט של דיני הקניין הרוחני).
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
אני יכולה לפרסם מוצרים יד שניה בציון שם המותג ובצירוף תמונת המוצר אבל עליי גם לציין בפרוש שמדובר במוצרים יד שניה?האם צריך לציין שהתמונה להמחשה בלבד?
אבקש בכל זאת לפרט קצת בעניין יבוא מקביל מכל ההבטים
שלום מיכל,
צירוף תמונת המוצר מותרת בהנחה שאת בעלת זכויות היוצרים בתמונה. הציון התמונה להמחשה בלבד נועד למנוע הטעיה כאשר המוצר בתמונה אינו המוצר אותו את מוכרת ו/או אינו זהה לו.
עולם היבוא המקביל והדינים החלים עליו הינו נרחב, באופן שאינו מאפשר מיצויו באכסניה זו.
ככל והינך מעוניינת לבצע ייבוא מקביל, המלצתי לך לפנות לעו"ד לייעוץ פרטני.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
אם אני מפרסמת תמונה של מוצר שאני צילמתי ולא תמונה של מוצר מקטלוג היצרן, מותר? האם פירוט שמות המותגים מותר?
שלום מיכל,
ברמת העיקרון, פרסום צילום שצילמת הינו מותר. כך גם פירוט שמות המותגים הנמכרים גם הוא מותר. לכלל האחרון ישנם מספר חריגים, כדוגמת דילול סימן המסחר.
לדוגמא, אם מותג נחשב דר בכפיפה אחת רק אם מותגים נחותים ממנו בהרבה ו/או האתר עוסק בתחומים "אפורים" שאין להם קשר למותג המקורי ויכולים לפגוע במותג - אזיי קיימת חשיפה לפגיעה בסימן המסחר ועדיף להימנע משימוש שכזה במותג.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר