שלום. אני מוציא ספר בעצמי (אני משלם) דרך הוצאה קטנה מסוימת. האם מספיק שאכתוב כל הזכויות שמורות לי לברנשטיין או שיש נוסח יותר כולל ?
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי דוגמאות להסכמים שכאלה כאשר ההוצאה למעשה עובדת בשביל הסופר ומקבלת ממנו כסף. יש דוגמאות ?
תודה
בברכת חג שמח
ושגלעד ישוב בשלום
ברנשטיין שלום,
ברירת המחדל בחוק היא כי הסופר הוא בעל זכויות היוצרים, ולכן בדרך כלל בהסכמים עם ההוצאות לאור הן אלו שטורחות להבהיר כי בתמורה לשירותיהן הנרחבים עוברות הזכויות אליהן (והסופר נותר בדרך כלל עם תמלוגים).
במקרה אותו אתה מתאר, הינך מעוניין למעשה בהסכם למתן שירותים שמהותו היא הוצאה לאור, עבור תשלום שימצה את מלוא התמורה המגיעה להוצאה לאור. יחד עם זאת, ועל אף שברירת המחדל במצב כזה הינה כי הזכויות נותרות בידיך, מומלץ להבהיר זאת בהסכם למניעת כל ספק.
אם ברצונך לחפש דוגמאות באינטרנט, ניתן לחפש דוגמאות להסכם כללי למתן שירותים, ולהתאימו לאמור. לחילופין, הינך יכול לפנות לעורך-דין שינסח הסכם שכזה עבורך.
בהצלחה עם הספר.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר