רציתי לברר לגבי זכות יוצרים של צלמים. אם צילמו אותי במקום מסויים בלי ידיעתי או הסכמתי לכך, ואחר כך אותו צלם פירסם את התמונות מהארוע בפייסבוק. אני העברתי כמה תמונות שאני מצולמת (יש אופציה כזאת בפייסבוק) בהם לפייסבוק הפרטי שלי להראות לחברים. האם זאת הפרת זכויות יוצרים? האם מצד שני לפרסם תמונות שלי בלי ידעתי או הסכמתי הן הפרת זכות לפרטיות? איך עובד החוק הזה? מישהו פה מפר זכות?
שלום סיוון,
שאלותייך אינן פשוטות ואין להן תשובה חד משמעית בפסיקה.
ככלל, צילום אדם ברשות הרבים הינו מותר (למעט בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזות).
כאשר בעל זכויות מעלה יצירה מסוימת לפייסבוק, אני סבור, שיש בכך הסכמה מכללא (ואולי אף לפי תנאי השימוש בין מעלה הקובץ לפייסבוק) כי משתמשי פייסבוק יוכלו לעשות שימוש ביצירה שימוש הוגן, קרי, שימוש בהתאם לפונקציות המותרות בפייסבוק.
לכן, לעניות דעתי, אין בשימוש "פייסבוקי" משום הפרת זכויות יוצרים. התשובה יכולה להשתנות אם מאן דהו מעתיק את היצירה מפייסבוק ומעלה אותה לאתר אחר, לדוגמא.
מקווה שסייעתי.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
ועל ההסבר המפורט למרות שהעניין באמת מורכב נראה לי שהבנתי. :)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר