שלום, רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בתמונה של מפורסם (למשל זמרת מפורסמת או שחקן) למטרת עיצוב גרפי ולפרסם זאת באתרי אמנות למיניהם?
אני שומרת על זכויות יוצרים ודואגת לשים קרדיט, כמו כן אני גם שואלת אם ניתן להשתמש בתמונה אם אני יודעת מי הצלם\יוצר.
עיצבתי רקע של ליידי גאגא ואיני יודעת מי הצלם של התמונה, חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. השקעתי המון ואני רוצה לפרסם את זה - עם ציון הזכויות השמורות ליוצר והדגשה לגבי -איסור- לשימוש מסחרי או להפצה.
האם זה מותר?
תודה רבה!
קורל שלום,
כדי לעשות שימוש בתמונה שצילם אחר, אין די בציון שם הצלם אלא יש לקבל את רשותו, למעט במקרים ספציפיים כגון במקרים מסוימים של שימוש הוגן (בעניין "שימוש הוגן" ראי פירוט בתשובה שנתתי בפורום זה ביום 05.05.10, תחת הכותרת: "צילום לכיתה מספר הכנה לבגרויות").
כאשר מדובר בתמונה של דמות מפורסמת, אין בכך די. ככלל אסור להשתמש לצרכים מסחריים בתמונות של מפורסמים ללא קבלת רשות. על-פי הדין קיימת למפורסמים זכות כלכלית לעשות שימוש בלעדי בתמונתם לצרכי פירסום.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
כפי שציינתי איני יודעת מי הצלם והעיצוב אינו למטרת רווח או שימוש מסחרי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר