שלום,
לפני שנה סיימתי את לימודי העיצוב באחד המוסדות בארץ.
היום אני בתחילת דרכי להפוך את הפרויקט לעסק עצמאי בתחום העיצוב.
המכללה לא תעשה לי כל בעיות והם מוכנים לוותר על הזכויות שלהם בפרויקט.
העיניין הוא שהפרויקט הוצג בתערוכת הבוגרים. תערוכה שהיתה פתוחה לקהל הרחב.
האם במקרה כזה יש באפשרותי לנסות להגן על הפרויקט בצורה המתאימה לו ( קניין רוחני או פטנט) ???
שלום הדס,
אם הבנתי אותך נכון, הפרויקט כולל בתוכו עיצוב חדש ומקורי למוצר תעשייתי. עיצוב שכזה ניתן להגנה באמצעות מדגם.
עם זאת, ככל והעיצוב כבר פורסם הרי שלא ניתן לרשום את העיצוב כמדגם והוא יהא מוגן אך מכח דיני עשיית עושר ולא במשפט או זכויות יוצרים (במקרים ספציפיים).
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
תודה על תגובתך המהירה
הפרויקט הנו מוצר חדש (לא רק עיצוב חדשני)
מה זה אומר יהא מוגן מכח דיני עשיית עושר? האם זה אומר שיש לי עליו זכויות כלכליות ? ואיך באפשרותי לרשום אותו ככזה?
שלום הדס,
דיני עשיית עושר חלים במצב בו לא נרשמו זכויות במדגם/פטנט והמשתמש עשה שימוש בחוסר תום לב בעיצוב/אמצאה (הלכת א.ש.י.ר). דיני עשיית ועשר אינם מצריכים רישום כלשהו.
אגב, יתכן ואם אכן מדובר במוצר כשיר פטנט ניתן יהיה לרושמו במידה ולא חלפו שישה חודשים ממועד הצגת הפרויקט.
אני ממליץ לך לפנות לעו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני לקבלת ייעוץ פרטני ולרישום הזכויות, במידה וניתן.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר