3 שאלות בנושא:
1. אם יש חברה אמריקאית עם שם מסוים, מתי אסור ומתי מותר לי לפתוח חברה בארץ עם אותו שם?
2. אם יש עסק בארץ בשם שאני רוצה, האם מותר לי להשתמש בו במידה והעסק השני לא נרשם ברשם החברות תחת שם זה?
3. האם מותר לי לרשום חברה באנגלית למרות שהיא רשומה בארץ באותו שם באותיות עבריות?
לדוגמא: האם מותר לי לפתוח עסק בשם Shamaim Ktomim למרות שיש חברה רשומה בשם שמיים כתומים.
גיא שלום,
בתשובה לשאלה הראשונה:
ככלל אסור לעשות שימוש בשם החברה האמריקאית במידה שהיא רשמה אותו בישראל כסימן מסחר רשום (ניתן לבדיקה באתר רשות הפטנטים), או אף במידה ששם החברה האמריקאית הינו סימן מסחר מוכר היטב בישראל (לפחות בחוגי הציבור הנוגע לעניין ובהתחשב גם במאמצי השיווק שלה).
כמו-כן אסור לעשות שימוש בשם החברה האמריקאית במידה שקיים לה מוניטין והשימוש שלך עשוי לגרום לאחרים לסבור שהמוצרים או השירותים שאתה נותן מקורם בחברה האמריקאית (גניבת-עין).
בתשובה לשאלה השנייה:
העדר רישום של שם מסוים במירשם החברות אינו מקנה לך אוטומטית זכות לעשות שימוש בשם זה. האמור לעיל לגבי חברה אמריקאית נכון גם לגבי עסק בישראל.
בתשובה לשאלה השלישית:
לא. למיטב ידיעתי רשם התאגידים לא יאפשר רישום כאמור. בכל מקרה הדבר יכול להיחשב, בנסיבות המתאימות, כהפרת סימן מסחר רשום, כעוולת גניבת-עין או עשיית עושר ולא במשפט.
בנושא זה זה של שימוש בשם עסק הינך מוזמן לעיין גם בתשובתי בפורום זה מיום 19.05.2010 תחת הכותרת "בחירת שם לעסק".
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר