שלום רב,
הקמתי בלוג חדש בנושא ספורט. אני מעוניין להוסיף תמונות לפוסטים.
מה הפרוצדורה? הבנתי שיש לי 2 אופציות בלי לקבל תביעה. לקנות תמונות מאתרים מוסמכים (יקר מאוד מאוד), אופציה שניה, לקבל אישור מבעל התמונה ולתת לו קרדיט בתמונה. האם יש דרכים נוספות?
אני מחפש תמונות בנושא ספורט (קבוצות, שחקנים וכו') וכרגע עושה רושם שהן קיימות רק במאגרי התמונות הגדולות, וזה סיפור מאוד מאוד יקר.
תודה רבה
גלעד שלום,
אכן תיארת 2 אופציות מועדפות. אופציות אחרות יכולות להיות אלה:
1. צילום עצמי על-ידיך (מבלי לפגוע בזכות הפרטיות של המצולם או בזכות הכלכלית שלו להינות מפרסום דמותו).
2. שימוש בתמונה ללא רשות, במידה שהדבר עומד בקריטריונים של "שימוש הוגן" לפי סע' 19 לחוק זכות יוצרים(למשל: שימוש הוגן בתמונה למטרות ביקורת או דיווח עיתונאי).
דניאל בוסתנאי, עו"ד
מה הפירוש של "שימוש הוגן"?
יש לי בלוג בנושא ספורט. ובו אני כותב דעות וטורים על שחקנים וכל מה שקורה בספורט בארץ ובעולם.
האם זה יהיה במסגרת "השימוש הוגן" אם אוריד תמונה ואשים בפוסט באתר?
גלעד שלום,
חוק זכות יוצרים מתיר עשיית שימוש ביצירה מוגנת מבלי לקבל את רשות בעל הזכויות ביצירה וללא תשלום, כאשר מדובר בשימוש הוגן, שנעשה למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי או הבאת מובאות, וכן למטרת הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. כתיבת דעות וטורים כפי שציינת, נכללת בין המטרות הנ"ל, אולם השאלה היא האם התמונה חיונית לצורך כתיבת הדעות והטורים.
שימוש במסגרת בלוג פרטי וללא מטרת רווח אינו נחשב אוטומטית כ"שימוש הוגן". השאלה אם מדובר ב"שימוש הוגן" נבחנת בכל מקרה לגופו. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה נשקלות, בין היתר, אמות המידה הבאות: מטרת השימוש ואופיו; אופי היצירה שבה נעשה השימוש; היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר