שלום, אני מקים אתר אינטרנט בו המשתמשים יוכלו להגיב על חברות שונות, יש לי מספר שאלות:
1. האם מותר לתת לגולשים להגיב באנונימיות, כלומר ללא רישום באתר ? יובהר כי אני סבור כי בין היתר תהיינה תגובות שליליות על חלק מן החברות.
2. במידה ואני מאפשר להגיב רק למשתמשים רשומים איזה מידע אני צריך לקבל מהם בעת הרישום ?
3. במידה ואני מקבל מידע מהמשתמשים, באיזה אופן עלי להגן עליו ?
בברכה,
רפאל לוי
רפאל שלום,
ראה תשובתי מיום 28.04.10 לפנייתך בפורום זה מיום 26.04.10, תחת הכותרת: "אתר הכולל השוואה בין חברות שונות".
כאמור שם, אין פסול בעצם הפעלת אתר אינטרנט אשר מציג תגובות של גולשים לחברות שונות. אינני מכיר חובה לנהל רישום של המגיבים באתר. יחד עם זאת, מנהל האתר חייב כמובן לנהל את האתר באופן סביר ובלתי רשלני ולדאוג להסיר חומרים פוגעניים (למשל: כאלה שאינם בבחינת ביקורת סבירה והוגנת), ובין היתר ליישם נהלים מקובלים כדוגמת "הודעה והסרה" (פעולה שיש לבצע כאשר, למשל, החברה טוענת שמדובר במידע כוזב ופוגעני שנעשה במטרת זדון לפגוע).
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר