שלום רב, ברצוני לברר האם חוקי לפרסם לוגו באתר אינטרנט, לצורך מידע.
הכוונה שאם ברשותי אתר אינטרנט שלמשל נותן מידע לגביי חברות נדלן בישראל ובוא מדריכים בנושא נדלן ובניה, ובאחד הדפים באתר יש טבלה של כול החברות שמייצרות מזגנים בארץ ובטבלה מוצגים פרטים כמו קישור לאתר החברה וטלפון, האם מותר לי לשים לוגואים של חברות המזגנים?
שלום רב,
לוגו של חברה הינו קניין רוחני שלה, במקרים רבים הוא אף סימן מסחר רשום. ככלל אין לעשות בו כל שימוש ללא קבלת רשות של החברה.
יחד עם זאת, שימוש בסימן מסחר ללא קבלת רשות הבעלים מותר בנסיבות מסוימות. נסיבות שכאלה מפורטות בתשובתי לפנייה דומה שכותרתה "פרסום לוגו של חברות באתר", מיום 21.04.2010 והינך מוזמן לעיין בה.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
העניין הוא כזה, לפני כתיבת הודעתי כבר עיינתי בתגובתך ועיינתי בה מספר פעמים אבל סלח לי על בערותי בנושא כי איני מבין בדיוק איפה הגבולות של המותר והאסור, לכן הצגתי דוגמא שדומה למקרה שלי.. אני חושב שאני סה"כ עושה סקירה ולא עובר על החוק אבל אני פוחד להיסתכן ועוד על כוונה טובה.
מה בדיוק הגבול של סקירה? אם אני מפרסם את הלוגואים לצד שמות החברות ונותן קישור וטלפון ודואג לאחריותי שהאתר לא יהיה בעל תוכן פוגע בחברות האם זו עבירה על החוק? או שזה נחשב לסקירה וזכות הציבור לדעת?
אני רוצה לציין שבסה"כ לפי ערכתי החברות יכולות להרוויח מזה לא רע אבל אני לא רוצה לקחת סיכון שירוויחו גם את העתיד שלי
אזרח יקר,
חששותיך מובנים אבל תשובה חד משמעית לשאלה אם שימוש ספציפי הינו מותר או אסור, לא יכולה להינתן במסגרת הפורום, מכיוון שהדבר מצריך בדיקה של מלוא הנסיבות והעובדות הרלבנטיות (לגבי מידת הוגנות השימוש, חשש להטעיה וכד').
במידת הצורך, תוכל לפנות לייעוץ מקצועי של עו"ד הבקיא בנושא.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר