שלום
עד ליפני 4 חודשים עבדתי בחברה יחסית מפורסמת ששמה קשור לשם אתר / גוף גאוגרפי המוזכר בתנ"ך, ז"א הם לא המציאו את השם אלה הצמידו לו את פעולתם או פועלם.
אני מעונין לקרוא לעסק שלי בשם דומה אך לא אותו שם של החברה, הלוגו והצבעים יהיו שונים לחלוטין ע"מ שלא ליצור הטעיה ללקוחות עתידיים.
{ אינני יודע אם מותר לפרסם שמות בפורום זה וגם אינני רוצה לחשוף את השם ברבים}
כיצד אוכל לדעת אם השם של העסק שאני מעונין לקרוא לו יהווה בעתיד עילה לתביעת זכות על השם או שתביעה שהשם דומה לשם החברה שעבדתי בה.
האם יש באינטרנט "פינקס שמות" של רשם החברות? הכיצד ניתן לברר ה אם השם תפוס?
האם ניתן להתיעץ עם מי מכם בהודעה פרטית?
תודה מראש וחג שמייח
רון שלום,
בתשובה לשאלתך, ניתן לערוך חיפוש של שם חברה באתר של רשם החברות, בקישור הבא:
www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHachvarot
כמו-כן, ניתן לערוך חיפוש של סימן מסחר רשום באתר של רשות הפטנטים, בקישור הבא:
www.trademarks.justice.gov.il/TradeMarksWebSiteUI/TrademarksSearch/TrademarksSearch.aspx
בנוסף, עליך לוודא שהשם שתבחר לא יגרום לציבור הלקוחות הרלבנטי לחשוב בטעות שהמוצרים/שירותים שלך הינם מוצרים/שירותים של החברה המפורסמת או שיש להם קשר לאותה חברה.
בדיקות נוספות אפשר לעשות באינטרנט בכלל, ובמרשמי שמות מתחם בפרט.
בכל מקרה, במידה שבחירת השם על-ידיך נעשית כדי להינות מהמוניטין של החברה המפורסמת, בתי המשפט לא יראו זאת באהדה.
כדי ללכת על קרקע בטוחה, אתה יכול להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום זה של קניין רוחני.
בהצלחה,
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר