ברצוני ליבא ביבוא מקביל מוצר מארצות הברית אותו אני רוכש אצל דילר ולא אצל היצרן קיבלתי גם ממכון התקנים הישראלי אישור על המוצר המפיץ בישראל קיבל מידע על כך שרכשתי את המוצר מדילר בארצות הברית ושלח לי מכתב מאיים לפני תביעה באם אמשיך ביבוא עלי לציין כי המוצר מקורי ,אושר במכון התקנים הישראלי ואני מתכוון להשתמש באריזה ובשם אחר ולא כמו של היבואן בישראל
1.האם יבוא מקביל על פי התאור מותר
2.האם היבואן בישראל יכול לתבוע אותי ולזכות
3.האם מכתב האיום שקיבלתי עוד לפני היבוא נחשב כתרדה או נסיון הפחדה.
תודה
דן
דן שלום,
על-פי התיאור הקצר שציינת, אין כל מעשה בלתי לגיטימי מצידך. ככלל, יבוא מקביל הינו לגיטימי (למעט במקרים בהם המדינה הטילה מגבלות, כמו בתחום התרופות או בענף הרכב). אין הפרה של סימן מסחר רשום, מכיוון שהשימוש בו על-ידיך נעשה ביחס למוצר מקורי. על-פי דבריך, מהם עולה שאתה עושה על מנת שלא לקשר את פעילותך עם פעילות היבואן האחר, כנראה שלא מתקיימת עוולת "גניבת-עין". אולם יש לבדוק היבטים נוספים, ככל שרלוונטיים, כגון קיומם של פטנט או מדגם.
טוב תעשה אם תפנה לעו"ד העוסק בתחום, על מנת לבחון את העניין במלואו, ובפרט את טענות היבואן כפי שמתבטאות במכתבו אליך.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר