שלום רב,
פתחתי עמוד בפייסבוק ששמו כולל שם של עמותה (למען הפצתה) ורשמתי בברור שהעמוד אינו מונהל ע"י העמותה ישירות, אלא בהתנדבות.
לאחר זמן מה מיניתי את העמותה כסגנית ניהול העמוד לפי בקשתה.
לפתע עו"ד העמותה ביקש לסגור את העמוד או להעביר את הניהול אליהם,וזאת מפני חשש שיתבעו אותה על נוסח הדברים שאני כותבת.
האם יכולים לתבוע אותה? האם העמותה יכולה לתבוע אותי?
נ.ב לא ניתן לשנות את שם העמוד.
בתודה מראש!
שלום רב,
ניתן להבין את החשש של העמותה להיתבע, על-אף שלדברייך ציינת בבירור שהעמוד אינו מנוהל על-ידי העמותה במישרין, וזאת משום שהיא רשומה כסגנית מנהל העמוד, וככזו עלולה להישמע כלפיה טענה כי הינה אחראית גם כן לתוכן המועלה במסגרת העמוד.
באשר לחשש שלך להיתבע על-ידי העמותה, לכל גורם המנהל אתר ישנה אחריות במידה מסוימת (ואפילו אם קטנה ביותר) בקשר לתכנים המצויים בשליטתו/בניהולו, וככזה לא ניתן לומר שאיננו חשוף כלל לתביעה (הרחבה בנושא החשיפה לתביעה, ראי בתשובתי בפורום זה מיום 5.5.2010 שכותרתה "חשיפת מנהל אתר לתביעות").
דניאל בוסתנאי, עו"ד
אם אסיר את העמותה מאפשרויות הניהול,כך שלא תוכל "להישמע כלפיה טענה כי הינה אחראית גם כן לתוכן המועלה במסגרת העמוד",
האם יש לה זכוית לתבוע אותי שהשתמשתי בשמה לנושא העמוד, בטענה שחוששת מתביעות כלפיה על תוכן העמוד שרשום שאינו מנוהל על ידיה?
תודה רבה.
כנראה שלא.
כמובן שתשובות מפורטות יותר תוכלי לקבל, במידת הצורך, מעו"ד הבקיא בתחום לאחר בחינת כל הפרטים הרלוונטיים.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר