איך אני שומר זכויות על יצירה(תסריט לסרט במקרה הזה) בארץ בצורה שתהיה תקיפה גם בחו"ל?
צוריאל שלום,
החוק הישראלי מכיר במספר סוגים של יצירות: יצירה ספרותית, אמנותית, מוסיקלית או דרמטית. תסריט לסרט נמנה על סוג היצירה הדרמטית. החוק במדינת ישראל קובע את דרישת הקיבוע כתנאי הכרחי להגנה על היצירה. כלומר, תוכן התסריט חייב להיות מקובע במדיום פיזי (על גבי נייר, מדיה מגנטית או כדומה).
עם מילוי דרישת הקיבוע, חשוב לשמור ראייה לעניין קיום היצירה ברשותך כבר בתאריך מסוים. לשם כך ניתן להפקיד את היצירה במוסד הפקדה. באשר לתסריט, ניתן להיעזר במוסד ההפקדה של איגוד התסריטאים. ישנם גם המפקידים במוסדות ההפקדה פרטיים ויש המפקידים בספריית הקונגרס בארה"ב. פרסום העתקי היצירה ברבים מהווה גם הוא ראייה טובה. פרסום אף יכול להקים חזקה בדבר חשיפתו של המפר ליצירה, עובדה החשובה לעניין הוכחת ההפרה של זכות יוצרים.
באשר להגנה בחו"ל, חלים תנאי ההסדר של אמנת ברן אשר ישראל צד לה. ההסדר של אמנת ברן קובע את עקרון ההדדיות בכל הקשור להגנה על זכות יוצרים בקרב המדינות החברות באמנה. לפיכך במידה ומוענק סוג מסוים של הגנה ליצירה פלונית בארץ, הרי ככלל תזכה היצירה הישראלית לאותה ההגנה גם במדינה החברה. לכן אם תמלא אחר הדרישות הנחוצות להתהוות ההגנה בארץ, סיכויים טובים לכך שתזכה להגנה בהיקף דומה גם בקרב מדינות האמנה.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר