שלום,
אני מעוניין לעשות אתר אינטרנט הכולל השוואה בין חברות שונות מאותו התחום.
אני מעוניין לשים את שם החברה ולאפשר לאנשים להגיב על איכות המוצר שהם יצרו.
האם זה חוקי ?
האם מותר להשתמש בלוגו של החברה ובנתונים שהיא כותבת באתר שלה ?
תודה,
רפאל לוי
רפאל שלום,
אין פסול בעצם הפעלת אתר אינטרנט המשווה בין חברות שונות, לרבות הצגת תגובות של הגולשים. מנהל האתר ההשוואתי (כמו מנהלו של כל אתר אינטראקטיבי אחר) חייב כמובן לנהל את האתר באופן סביר ובלתי רשלני ולדאוג להסיר חומרים פוגעניים (למשל: כאלה שאינם בבחינת ביקורת סבירה והוגנת), ובין היתר ליישם נהלים מקובלים כדוגמת "הודעה והסרה".
לעניין השימוש בלוגו של החברה, אתה מוזמן לעיין בתשובתי לפנייה הקודמת, של איתן, בדבר פרסום לוגו של חברות באתר (21/04/2010). כאמור שם, שימוש בסימן המסחרי של חברה (אפילו הוא סימן רשום) מותר לצרכי פרסומת השוואתית או למשל במסגרת הבעת דעה.
דניאל בוסתנאי, עו"ד
תודה על התגובה המהירה,
יש לי שתי שאלות נוספות, להלן:
האם במידה ואחת החברות רואה עצמה נפגעת, לדוגמה - עובד של אותה חברה מספר בפורום באתר כי הם משלמים שכר נמוך לעובדים, והחברה טוענת כי זה פוגעני, האם אדרש להסיר את ההודעה, האם אהיה חשוף לתביעות ? (כמובן כל עוד מדובר במידע עובדתי).
כמו כן, האם נכון יהיה לקבל ייעוץ משפטי טרם העלאת האתר לאוויר, מה העלויות המקובלות לייעוץ מעין זה (תחת ההנחה שאתר זה לא צפוי להניב רווחים בתקופת הפעילות הראשונה, ובהתאם ההוצאות בגינו צריכות להיות מינימליות) ?
שוב תודה על התשובות בפורום
רפאל שלום,
מנהל האתר חשוף לתביעות בטענה, למשל, שפעל באופן רשלני ובלתי סביר, או שלא יישם נוהל מסוג "הודעה והסרה" (שהיה עליו אולי לבצע אם, למשל, החברה טוענת שמדובר במידע כוזב ופוגעני שנעשה במטרת זדון לפגוע).
לגבי ייעוץ משפטי טרם העלאת האתר לאויר – כבר אמרו חכמינו "סוף מעשה במחשבה תחילה". בדבר העלויות, נסה לברר במשרדי עורכי-דין העוסקים בנושא.
בהצלחה,
דניאל בוסתנאי, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר