שלום,
עשיתי צילומי הריון ושילמתי עליהם כסף (אמנם בדיל אבל שילמתי כסף מכספי), הצלם ביקש אישור להעלות את התמונות לעמוד הפייסבוק שלו ואישרתי - אישור בעל פה...
אתמול קיבלתי מייל ברמת תפוצה מאוד גבוהה שמפרסם את הפלאייר של הצלם ושם יש תמונות שלי! לא חתמתי על שום מסמך ולא אישרתי דבר כזה גם בעל פה... מה עושים במקרה הזה?
שלום נטע- לי, היתכן שחל קצר בתקשורת והצלם הבין ממך שנתת לו אישור לעשות שימוש ביצירה גם להפצה במייל?
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
שלום, עשיתי צילומי הריון ושילמתי עליהם כסף (אמנם בדיל אבל שילמתי כסף מכספי), הצלם ביקש אישור להעלות את התמונות לעמוד הפייסבוק שלו ואישרתי - אישור בעל פה... אתמול קיבלתי מייל ברמת תפוצה מאוד גבוהה שמפרסם את הפלאייר של הצלם ושם יש תמונות שלי! לא חתמתי על שום מסמך ולא אישרתי דבר כזה גם בעל פה... מה עושים במקרה הזה?
ולא נתתי לצלם שום אישור,גם לא בעל פה! לא דיבר איתי על זה בכלל....
אגב, באותו פרסום מופיעה גם חברה שלי - גם היא לא נתנה אישור
שלום נטע-לי,
אם כך, מדובר ככל הנראה בהפרת זכויות יוצרים (כאשר הפרה חמורה יותר, היא ההפרה כנגד חברתך). ניתן לפעול במספר דרכים, לשיקולכן:
1. לפנות לצלם ולדרוש שלא יעשה עוד כל שימוש.
2. לאפשר לצלם לעשות שימוש נוסף בתנאים ותשלומים בהתאם להסכמות מסחריות שתגיעו איתו.
3. לדרוש פיצוי כספי (או פיצוי אחר, כדוגמת, צילומים נוספים) בגין הפרת זכויות היוצרים.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר