האם למעביד שלי יש זכויות על מוצר שפיתחתי בשעות הפנאי (אחה"צ, סופ"ש, חגים). יש לציין שהמוצר קשור לתחום בו אני עובדת.
המדובר בשאלה מורכבת התלוייה בגורמים שונים.
חוק זכויות יוצרים קובע כי: "מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת"
חוק הפטנטים קובע כי: "אמצאה של עובד, שהגיע אליה עקב שירותו ובתקופת-שירותו (להלן - אמצאת-שירות), תקום לקנין מעבידו, אם אין ביניהם הסכם אחר לענין זה, זולת אם ויתר המעביד על האמצאה תוך ששה חדשים מיום שנמסרה לו ההודעה לפי סעיף 131."
הבעיה העיקרית בפרשנות היא בשאלה איך בית המשפט מפרש את המושג "במהלך העבודה", האם מה שפותח בשעות הפנאי נחשב כאמצאה שפותחה "במהלך העבודה"?
לעניין זה בפסיקה יש גישות לכאן ולכאן. על כן יש לבחון כל מקרה לגופו.
רק מדגישה כי המוצר לא נוצר לצורך עבודתי וגם לא במהלכה , אלא פותח במחשב האישי שלי בבית לאחר שעות העבודה. האם עדיין המעביד הוא הבעלים הראשוני. כי אם אכן כך- נראה שיש כאן בעיה חמורה עם החוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר