מתחרה שלי ניצלה מידע על כתובת המייל שלי וקנתה את הדומיין שתכננתי לרכוש. כרגע כל מי שמחפש את כתובת הדומיין שלי בסיומת CO.IL מגיע אליה לאחר הפניה של הדומיין לאתר שלה. האם ניתן להגיש נגדה תביעה משפטית.
טלי שלום,
אכן מקרה לא נעים,
לדעתי יש כאן מספר עילות תביעה:
1. הפרת סימן מסחרי
2. גניבת עין.
3. עשיית עושר ולא במשפט
אני מניח שלא רשמת סימן מסחרי .
גם כאשר לא רשמת סימן מסחרי עדיין החוק קובע כי עלינו לבחון האם מדובר בסימן מסחר מוכר היטב,
שימוש בסימן מסחר מוכר היטב לעניין מוצרים או שירותים מאותו סיווג בו ידוע סימן המסחר, תהווה הפרה של סימן מסחר גם אם הסימן אינו רשום.
לעניין עילת גניבת העין, עלייך להראות כי צברת מוניטין וכי שימוש בכינויים האמורים יטעה את הלקוחות לחשוב שיש קשר בין אתרי המבקשת לעסק שלך אין צורך להראות רישום סימן מסחרי לפי עוולה זו.
ישנה גם העוולה של התערבות לא הוגנת המופיעה בסעיף 3 לחוק ואוסרת על מניעה או הכבדה על גישת לקוחות, סוכנים או עובדים לעסקו של אחר.
ראי גם פסק דין (ת.א. 1627/01 מ.ש. מגנטיקס בע"מ נ' דיסקופי ישראל בע"מ ואח') בו קבע בית המשפט כי התערבות לא הוגנת יכולה להתקיים גם באמצעות שימוש בסימן מסחר של אחר כשם דומיין,
לפי סעיף 13 לחוק, עוולת גניבת עין מאפשרת פיצויים ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 100,000 שקלים .
בברכה ,
רפי בייפוס עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר