שאלתי היא האם ניתן לרשום trademark על מוצר שיוצר לפני 50 שנה ?
המדובר במוצר שכולם מכירים נעלי ״ all star " לפי האתר של חברת קונברס נעלי האולסטאר ייצרו בשנת 1958 , בשנת 2011 קיבלתי תביעה מחברת קונברס על ייצור סוליה של הנעל המדוברת , מסתבר שבשנת 2008 חברת קונברס הגישה בקשה לtrademark על הסוליה של הנעל , מבדיקה הערכתי מסתבר שיש התנגדות לרישום ( registration cancellation pending) אך בכל זאת עדיין עומדות התביעות נגדי
האם זה חוקי ?
תודה מראש למשיבים
בברכה
מאיר
מאיר שלום,
לא ניתן לענות לשאלתך באופן מושכל מבלי לעיין במסמכים הרלבנטיים. כל עוד סימן מסחר רשום לא בוטל/נמחק, הוא עדיין רשום וניתן לתבוע בגין הפרתו. גם אם הסימן יבוטל/יימחק, הסיבה לביטול/מחיקה רלבנטית לצורך מענה לשאלתך, שכן ייתכן שביטול/מחיקה שכזו לא תפגע בלגיטימיות של תביעה שהוגשה בשנת 2008. הכל תלוי בנסיבות. בהחלט מומלץ להיוועץ באופן פרטני עם עו"ד המתמחה בקנין רוחני בכלל ובסימני מסחר בפרט.
בכבוד רב,
ארז הרכבי, עו"ד
קנין רוחני, חוזים, אזרחי-מסחרי, משפט מנהלי, חיפושים ממוחשבים
בעל רשיון לעריכת-דין בישראל ובמדינת ניו-יורק (ארה"ב)
למשיבים רוב תודות
אולי לא הסברתי נכון
התביעה היא לא על השם all star ולא הוגשה ב2008
התביעה הוגשה על הטקסטורה של הסוליה בלי קשר לשם all star , הבקשה של חברת קונברס לרישום הסוליה הוגשה ב2008 , אני קיבלתי תביעה בשנת 2011
השאלה שלי האם ניתן לרשום tm על מוצר שקיים על המדף 50 שנה ?
אני יצרתי את המוצר המדובר לראשונה בשנת 2004 ועד 2011 לא היו לי בעיות , ובום פתאום ב2011 אני מקבל תביעה , ואז מסתבר לי שנעשה רישום לסוליה בשנת 2008 .
מאיר
מאיר שלום רב,
ניתן לרשום סימן מסחר על מוצר שקיים זמן רב, שכן, בניגוד למדגם או פטנט, דרישה לחדשנות אינה תנאי לרישום סימן מסחר.
מההבהרה שלך עולה כי סימן המסחר נרשם על טקסטורה של הסוליה. אני ממליץ לך בחום לפנות למשרד עורכי דין המתמחה בתחום לצורך סיוע. ייתכן ובמסגרת הבדיקה יתגלה כי ניתן לבטל את סימן המסחר.
ככל והמדובר בסימן מסחר תלת מימדי, אני יכול להפנות אותך להחלטת רשם סימני המסחר בעניין בקשה לרישום סימן מסחר מספר 169605 - החלטה מיום 19.04.2009.
באותה החלטה המבקשת הגישה בקשה לרישום סימן מסחר של קווי דמותו של בקבוק וודקה.
הבקשה לרישום סימן נדחתה, נפסק כי סימן המושתת על קווי דמות פונקציונאליים או אסתטיים, לא יוכלו להשתמש באופי מבחין שרכש כדי להכשירו לרישום.
הרשם פסק כי סימני מסחר תלת ממדיים כשלעצמם, אין בהם שום פסול לרישום. כאלה רשומים וכאלה ירשמו. השאלות העומדת למבחן הם:
א. מה כשירותם של קווי דמות של מוצר להירשם כסימן מסחר.
ב. מה כשירותם של קווי הדמות של מיכלים ובקבוקים הנושאים מוצר חסר צורה (נוזל או גז) להירשם כסימני מסחר.
הרשם דחה את הבקשה בנימוק כי אין מקום להתיר את רישומו של הבקבוק עצמו כסימן מסחר, באופן שימנע ממתחרים אחרים בשוק להשתמש בבקבוק המעוצב באופן זהה או דומה לו. נפסק כי רישומם של קווי דמות של מוצר כסימן מסחר, יכולה להיעשות רק אם הוא רכש אופי מבחין, דהיינו שהוא בעל אופי מבחין נרכש.
סימן המושתת על קווי דמות פונקציונאליים או אסתטיים, לא יוכל להשתמש באופי מבחין שרכש כדי להכשירו לרישום.
אין מגבלה בחוק לגבי רישום סימן מסחר בטענה שציינת.
ניתן לטעון גם שהסימן all star הוא סימן מוכר היטב ואין צורך ברישומו.
חשוב לבדוק את ההתנגדות לסימן אותה אתה מתאר כדי להבין מה העילות ומה הראיות שהוגשו במסגרת אותה התנגדות.
האם מוצר שייצרתי בשנים 2004-2011 יכול להרשם על ידי חברה אחרת בשנת 2008 ?
האם אני יכול מחר להכנס לחנות נעליים לקנות נעל ,ולמחרת לרשום tm על המוצר הזה ?
אם כן יש פה בעיה רצינית מבחינה חוקית , המשמעות שכל אדם יכול לרכוש מוצר ואז לרשום אותו , ולהגיש תביעה נגד היצרן , את האמת אני רק סנדלר אבל זה נשמע לי מוזר לחלוטין
מאיר
מאיר שלום,
ככל הנראה יש חוסר בהירות כלשהו. סימן המסחר נועד להגן על המוניטין של המוצר ולסמן את המקור שלו.
כך לדוגמא, לנייק יש את סימן המסחר שלה ולאדידס יש את סימן המסחר שלה, למרות ששתיהן מייצרות נעלים העשויים מחומרים דומים ולעיתים אף בטכנולוגיה זהה.
במידה שייצרת מוצר כלשהו ולא הגנת עליו בדרך כלשהי (לדוגמא מדגם), אין כל מניעה מגורמים אחרים לייצר משהו דומה המתבסס על אותו רעיון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר