אני מאוים בתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות תחת הנסיבות הבאות:
פתחתי ערוץ יו טיוב תחת האימייל האישי שלי, העליתי לשם תכנים כחלק מפעילות של תנועה כלשהי שאינה יישות משפטית (נקרא לה X), לאחר מכן ארגון (שהוא כן יישות משפטית, נקרא לו Y) שX הזו ייצגה לפי הבנות שבע"פ, הכריז שהיא לא מייצגת אותו יותר. הX המשיכה כמעט כרגיל. עזבתי את התנועה. במשך כשנה השתמשתי בערוץ להעלאת דברים שY מקדם. אחרי שנה, חברים אחרים בX ביקשו את הסיסמא כדי לקדם תכנים מסויימים שהסכמתי להם ונתתי להם את הסיסמא. אחרי 8 חודשים גיליתי שהתכנים השתנו והם שינו את הסיסמא של הערוץ. ביקשתי את הסיסמא והם לא נתנו. נכנסתי אליו חזרה דרך שאלת הביטחון ושיניתי את הסיסמא שוב. כעת אחד החברים בX מאיים לתבוע אותי על הדברים הבאים או חלק מהם:
"קניין רוחני או שימוש לא נכון בו
1. הפרת חוזה שבעל פה על שימוש בערוץ יוטיוב משותף לצורך הנגשת תכנים לקהל יעד ממוקד ורשום
2. הפרת חוזה של שיתוף ערוץ על ידי מחיקת האדמינית הנוכחית שתפעלה את הערות למשל 8 חודשים אחרונים ללא הפרעה
3. הפרת חוזה שבעל פה עם "(Y)" חשיפת קהל יעד על ידי שימוש בפלטפורמת ערוץ "(X)" , כשל עצמי .
4. הפרת חוזה שבעל פה ובהבנות מראש, שינויי תכנים, פנייה לקהל יעד לפי הסכמים ראשוניים, הטעייה בפרסום, הטעייה בתכנים לפי רישום"
הייתי רוצה לדעת כמה רציני זה נראה לך אם בכלל, כי האדם עצמו מאוד לא נראה לי רציני ולא בא לי לוותר על הערוץ שלי סתם בגלל פחד מאיום שהוא אולי איום סרק. תודה.
אשאל את זה בצורה כללית יותר:
האם יש איזושהי סיבה שאחרי שאנשים שפעלתי איתם בפעילות חברתית יוכלו לקחת ממני את הערוץ בתביעה משפטית, ערוץ שאני פתחתי ביו טיוב שהשתמשנו בו לשם אותה פעילות חברתית, וכעת עזבתי את התנועה והערוץ ברשותי (נתתי להם את הסיסמא והם נכנסו והחליפו סיסמא, אז לקחתי אותו חזרה ועכשיו הוא ברשותי).
בערוץ יש תכנים של התנועה, ואני הצעתי להם להוריד אותם ולהעלות בערוץ נפרד. בנוסף נרשמו לערוץ 3500 רשומים.
האם אפשר להתייחס לזה כ"הפרה של חוזה בע"פ על ערוץ יו טיוב משותף"? האם יש תקדימים לדברים כאלה?
תודה.
שלום יונתן,
בהחלט קיימת אפשרות שכזו, ישנם מספר טיעונים משפטיים אפשריים.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר