שלום
אני צלם אירועים ואני משתמש המון בשירותים של צלם מסויים שעובד כפרילנסר.
השאלה שלי היא כזו
לאחרונה התברר לי שצלם הפרילנסר משתמש בתמונות שצולמו על מנת לקדם את עצמו ולוקח לעצמו את הקרדיט.
אני קצת מבולבל פה לגבי חוקיות העניין, והנה הסיבה לבילבול:
במקרה של פרילנסר - ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר. מה שאומר שהזכויות שייכות לפרילנסר.
לעומת זאת, נאמר שביצירה שהיא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או של אירוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין אלא אם כן הוסכם אחרת... מה שאומר שזכויות היוצרים שייכות למזמין.
אבל הלקוחות שאני מצלם חתומים על חוזה שבו יש סעיף שאומר שכל הזכויות על התמונות שצולמו במהלך האירוע שייכות בלעדית לסטודיו שלי.
עכשיו נשאלת השאלה,
למי שייכות זכויות היוצרים? והאם יש לי עילה לדרוש מהפרילנס להפסיק לקחת קרדיט על התמונות הנ"ל.
אודה לכם על כל תגובה.
יש להבדיל בין הזכות המוסרית (זכות לקבלת קרדיט) לבין זכות יוצרים חומרים (הזכות לבעלות פיזית בתמונה).
הזכות המוסרית היא תמיד של הצלם שצילם היא לא יכולה לעבור ולא יכולה להשתנות ואולם הוא יכול לוותר עליה.
מומלץ לסגור עם הצלם במסגרת הסכם בינכם מה מותר ומה אסור לגבי מתן הקרדיט.
הזכות החומרית בתמונות, בהתאם למה שכתוב בהסכם שלך, היא שלך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר