שלום רב,
העליתי למכירה כמה לוגואים שלי לאתר לוגואים מקוון. באמצעות image search של גוגל גיליתי 2 חברות שלקחו והשתמשו בלוגואים שלי ללא רשות ותשלום, אחד מהם, בר מילקשייק בויאטנם הדפיס את אחד הלוגואים שלי על עלונים, שלטים, תפריטים ויצר ממנו אפילו שלט ניאון. שלחתי אליהם אימייל והם הכחישו שידעו משהו ושהם קיבלו את הלוגו מבית דפוס מקומי, שנשמע הגיוני. עכשיו יכול להיות שזה שאלה ממש טפשית ואדוני העו"ד לא מתעסק עם מה שקשור בחו"ל אבל אין לי מה להפסיד אז בכל זאת אני שואלת... יש לי יכולת לעשות משהו בעניין? ייתכן וזה עוד שאלה טפשית אבל אפשר ליצור קשר עם שגרירות ויאטנם? האם הם מתעסקים בדברים כאלה??
כדי להגן על סימן מסחר (לוגו) בויאטנם יש לרשום את הסימן בויאטנם. (בדומה לתהליך רישום סימן מסחר בישראל).
לאחר רישום סימן המסחר, ניתן יהיה לדרוש את הפסקת השימוש בסימן המסחר וככל ויהיה צורך בכך גם לתבוע בויאטנם.
ליאת שלום
זכות היוצרים תקפה בכל מדינה החברה לאמנת ברן. לפיכך, יש בסיס לכאורה לטענתך על פיה הבר הוייטנאמי הפר את זכות היוצרים שלך באיור הלוגו.
בכדי להתמודד עם הסיטואציה, עלייך ליצור קשר עם עורך דין בוייטנאם העוסק בקניין רוחני. את יכולה גם לשלוח מכתב התראה באמצעות עורך דין ישראלי, אך ספק אם יהיה בכך להוביל להתקדמות או לפיתרון. אינני יודע כיצד שגרירות וייטנאם תתייחס לעניין, אך בוודאי שלא יזיק לך לבדוק עמם.
בהצלחה
עמיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר