שאלה קטנה לי.... אני רוצה להקים עסק, להתחיל באתר קטן ולראות אם ממנו אני מצליחה לגדול... בכל מקרה גיליתי שהשם שאני רוצה להשתמש בו קיים באתר אחר. איך אני יכולה לבדוק אם אפשר להשתמש בשם הזה?? האם שינוי קטן בצורה או הפרדת מילים תקף כשם אחר? אולי אם השם לא רשום ברשם החברות או במקום כזה אני יכולה לרשום אותו ולא יהיו לי בעיות? מה באפשרותי לעשות? אשמח לעזרתך...
שחף שלום רב,
השאלה הראשונה האם האתר שלך עוסק באותו תחום של האתר האחר? האם מדובר באותו שם מתחם? אם התשובה לשאלה זו שלילית יש לבדוק האם בעל האתר האחר רשם את השם כסימן מסחר.
במידה שלא ייתכן שיש אפשרות שתוכלי לעשות שימוש בשם. במקרה זה על מנת להגן על השם מומלץ להגיש בקשה לרישום סימן מסחר.
במידה שהתשובה לשאלות היא חיובית, בדרך כלל מקף או הפרדת מילים לא תסייע למנוע חשיפה להגשת תביעה.
מכיוון שתשובה זו הינה כללית ללא ידיעת הפרטים המדוייקים אני ממליץ לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לצורך קבלת תשובה מפורטת לאחר בדיקה של המקרה הספציפי
סער גרשוני, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר