לצורך בניית אתר האינטרנט שלי ברצוני להשתמש בשרטוטים/איורים שביצעתי עבור לקוחותי. האם אני רשאי או שאני זקוק לקבלת רשות מהם?
שלום אפרים,
הכלל הבסיסי בעבודה מוזמנת היא כי זכויות היוצרים שייכות ליוצר ולא למזמין (יש לכך חריגים כמובן), אלא אם הוסכם אחרת במפורש או במשתמע.
לפיכך, יש צורך לבדוק את הנסיבות הספציפיות של המקרה שלך ולבחון אם אתה נופל לכלל או לחריג. אם אתה בעל הזכויות, אינך צריך לבקש רשות, אם לא עליך לקבל את הסכמת בעלי הזכויות לכל שימוש.
מובן, כי איון חשיפה לחלוטין מחייבת בקשת אישור בכל מקרה.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד ומגשר
משרדנו עוסק בדיני הקניין הרוחי, אינטנרנט ומחשבים * ליווי חברות * ליטיגציה מסחרית.
אפרים שלום
מותר לך לכלול את העבודות בתיק העבודות שלך באינטרנט לצורך הצגת כישורייך, אך אסור לל להשתמש בעבודות אלו לצורכי מסחר ולעבודות עתידיות.
מומלץ לבקש הסכמה מאת הלקוחות, אך זאת לא חובה ובלבד שהשימוש בעבודות יהיה אינפורמטיבי ולא מסחרי במהותו. הצגת תיק עבודות איננה נחשבת כפעולה מסחרית. שכפול העבודות עלול להיתפס ברשת המסחרית.
בהצלחה
עמיר
סעיף 35(א) לחוק זכויות יוצרים קובע כי:
"ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע "
על כן, נקודת המוצא היא שהזכויות שלך ואתה רשאי לעשות שימוש, אלא אם נקבע אחרת במסגרת ההסכם שבינכם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר