פתחתי אתר בשם מסויים ******-**.com יש מקף בין שם לשם.. וקניתי את הדומיין ב9 ליולי. התקשר אלי היום מישהו בעל שם אתר דומה רק בלי מקף ועם סיומת .co.il ואמר שהשם יוצר התנגשות בגוגל ואין לו הזמנות השבוע כנראה בגלל האתר שלי.. והוא אמר שהוא יתבע אותי אם אני לא אמכור לו את הדומיין הוא אמר לי את זה בסגנון כזה. הוא הציע לי את המחיר שקניתי את הדומיין. אני העליתי אותו ל 20$ והוא הסכים. אך אני בן 12.. הוא יכול לטבוע אותי? והוא יזכה במקרה של טביעה? הוא קנה את הדומיין 4 חודשים לפני.. אך אני חייב לציין שהשם דומה והדומיין הוא אחר. אני לא ידעתי שיש אתר כזה..
ככלל הרישום מתבצע על פי העיקרון של 'כל הקודם זוכה' - ועל כן מי שהגיש ראשון בקשה, בקשתו תאושר.
ואולם, על הרושם אחריות לוודא כי רישום שם המתחם איננו פוגע בזכויותיהם של צדדים שלישיים.
הדרך הנהוגה שעומדת בפני מי שטוען כי "חטפו" לו שם מתחם בישראל היא פנייה אל גוף בשם IL-DRP. כאמור בכללים והנהלים הנוגעים להכרעת סכסוכים במסגרת ה- IL-DRP:
"מחלוקת ביחס להקצאתו של שם מתחם לידי מחזיקו יכולה להיות מובאת בפני ה- IL-DRP ע"י צד שלישי ("המתלונן"), בהתקיים כל התנאים הבאים:
3.1 שם המתחם זהה או דומה באופן מטעה לסימן מסחר, שם מסחר, שם תאגיד רשום או שמה הרשום של יישות משפטית של המתלונן (להלן: "השם הרשום"); ו-
3.2 למתלונן קיימות זכויות בשם הרשום; ו-
3.3 למחזיק לא קיימות זכויות בשם הרשום; ו-
3.4 הגשת הבקשה להקצאת שם המתחם נעשתה בחוסר תום-לב או שנעשה בשם המתחם שימוש שלא בתום-לב".
במידה והטענות שהועלו כלפיך אינן נכנסות במשבצות המשפטיות שציינתי, סביר להניח כי הוא לא יוכל לקבל את שם המתחם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר