הי,
אני רוצה לבנות אתר (קיימים כאלו בחו"ל) של אביזרי אופנה. האביזרים דומים מאוד לאביזרים שנראו על סלברטאים שונים בעולם. האם ניתן לשים תמונות שלהם באתר שלי? בהתחשב שאני מצהירה שהם לא הצטלמו ולא אישרו את המוצר שאני מוכרת והמוצרים אך ורק בשהשראת האופנה שלהם ולא אחד לאחד.
שלום ג'ני,
שימוש בתמונות של אחרים ללא קבלת אישור ולמטרות מסחריות מהווה הפרה של זכויות יוצרים (בהנחה שיש למדינה בה היצירה נוצרה אמנה עם ישראל).
בנוסף, ומכיוון שמדובר בתמונות של ידוענים, תתיכנן פגיעה נוספת - פגיעה בזכות לפרסום שיש לידוענים.
בברכה,
תומר אפלדורף, עורך דין ומגשר
קניין רוחני * ליווי חברות * ליטיגציה מסחרית
אוקיי ואם מדובר בלהעלות תמונות לפייסבוק של מפורסמים מחו"ל בסגנון בלוג אופנה האם זה אפשרי?
המון המון תודה!
תודה רבה על התגובה המהירה,
אז מה כן ניתן לעשות כדי כן להעלאות תמונות של מפורסמים לפייסבוק?כי הרי קיימים אתרי אופנה .
תודה
ג'ני שלום,
לא רק שתמונות שכאלה מוגנות בזכויות יוצרים, אלא שחוק הגנת הפרטיות קובע שזו פגיעה בפרטיות לעשות "שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח", דהיינו: שימוש בתמונות מפורסמים לצרכים מסחריים מהווה אף פגיעה בפרטיות. בנוסף, אם את מרוויחה כסף מפרסום תמונות שכאלה, כנראה מדובר אף בעשיית עושר ולא במשפט.
אם את מעוניינת לעשות שימוש חוקי בתמונות שכאלה, עלייך להשיג רשות לשימוש בהן.
אם אינך מעוניינת לשלם על שימוש שכזה - ואת עדיין מעדיפה שלא להסתכן בתביעה משפטית - אולי תצלמי האביזרים על חברותייך (ברשותן בכתב) ובטקסט המלווה את יכולה לציין שמות סלבריטאים שנראו עונדים אביזרים דומים (כל עוד זה נכון ואמת - ואת לא סתם משתמשת בשמות של סלבריטאים סתם כדי למשוך לקוחות).
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ בעו"ד המתמחה בתחום, לפני פתיחת אתר מסחרי.
בהצלחה,
ארז הרכבי, עו"ד
קנין רוחני, חוזים, אזרחי-מסחרי, משפט מנהלי, חיפושים ממוחשבים
בעל רשיון לעריכת-דין בישראל ובמדינת ניו-יורק (ארה"ב)
המון תודה על התשובה המהירה,
מה לגבי אתר שהוא לא מסחרי, לדוג' לפתוח עמוד בפייסבוק ולהשתמש בתמונות סלברטאים להמחשה, גם זה אסור?
תודה רבה
תמונות שכאלה עדיין מוגנות בזכויות יוצרים והשימוש בהן כרוך בקבלת רשות.
בהצלחה,
ארז הרכבי, עו"ד
שלום ג'ני.
אוסיף על חברי. במידה ואין מדובר בפעולה מסחרית, יתכן ותעמוד לך הגנת "שימוש הוגן" בכל הנוגע להפרת זכויות יוצרים. עם זאת, בתחום הגנת הפרטיות והזכות לפרסום - ההגנות הן שונות ומצומצמות יותר.
בברכה,
תומר אפלדורף, עו"ד
ג'ני שלום,
צודק חברי, כי ייתכן ותעמוד לך הגנה מתוך חוק זכות יוצרים (כל עוד מדובר בשימוש לא-מסחרי), אך יש לשים-לב, כי מאחר שהפרסום נעשה באינטרנט, באתר שהגישה אליו אפשרית מכל מקום בעולם, יכול בעל הזכויות בתמונות לטעון שההפרה נעשתה (גם) מחוץ לישראל (במיוחד אם את הולכת לכתוב בשפה שאינה עברית). אם תתקבל עמדת בעל הזכויות, ייתכן שחלים חוקים זרים, אשר ההגנות בהם שונות מהגנות החוק הישראלי.
בהצלחה,
ארז הרכבי, עו"ד
עזרת לי מאוד. אם בדף הבית התמונות יהיו חוקיות של הסלבס האם מותר מהדף הזה לצרף לינק לאתר מסחרי?
המון תודה !!!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר