שלום רב,
לאחרונה גיליתי באמצעות צד שלישי שבן זוגי בגד בי, יש בידי קובץ של תמלילי שיחותיו עם אותה בחורה שעמה בגד בי שנשלח אליי באמצעות הפייסבוק. אם אפיץ קובץ זה ( שעלול להביך אותו), לחבריו ומשפחתו במייל, אהיה חשופה לתביעת לשון הרע? ואם כן, מדוע?
שאלה נוספת,
הבגידה גרמה לי לזעזוע עמוק וקשה ונזק נפשי אמיתי ( אני מתחילה טיפול פסיכולוגי) האם אוכל לתבוע אותו? האם יש דבר כזה לתבוע בן זוג על בגידה שלא במסגרת נישואין?
תודה מראש,
את עלולה לפתוח עצמך לתביעות. לגבי יכולתך לתבוע בגין נזקי בגידה, לא נראה לי כי קיימת עילה לעניין זה. בברכה, עורך דין עודד פרץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
החשיפה איננה פומבית, זה עדיין נחשב פרסום? מה גם שכתוב בחוק " שפרסומו עלול להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם, לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו" המילה "מיוחסים לו" , נשמע כאילו המדובר רק בפרסומים שהם כזבים, כאן מדובר בפרסום אמיתי ונכון.
דרך אגב, גם אני הושפלתי במעשה הבגידה, שבטוחני כי אנשים יודעים עליו...הכוונה שלי היא פה לא להחזיר "עין תחת עין", אלא להבין באמת, מדוע חשיפת דברי אמת על אדם הינם בבחינת עבירה על החוק...ושוב לא מדובר בפרסום פומבי כגון כלי תקשורת המונים.
תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 053-9429004
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר